Miksi VM valehtelee?

Suomen valtionvarainministeriö (myöh. VM) valehtelee.

VM kertoo sivuillaan julkaistussa dokumentissa seuraavaa:

kaikkien Suomen tekemien sitoumusten yhteenlaskettu määrä on 11,2 miljardia euroa ja näistä sitoumuksista on käytössä tällä hetkellä 6,3 miljardia euroa.

Jokaiselle euromarsua älykkäämmälle on selvää, että väite on silkkaa paskaa.

Suomi on sitoutunut jo nyt noin 28 miljardin vastuisiin EVM:n ja muiden eurohimmeleiden kautta. Asiaa selventänee se, että VM on tuossa tiedotteessaan julkaistussa luvussa unohtanut tuon Keski-Euroopan pankkituen korot. Jokainen voi tarkistaa luvut eduskunnan pöytäkirjoista ja muista jo tässä blogissa linkatuissa lähteissä. Tukimaille on maksettu nyt noin 2 miljardia lainaa ja eurohimmeleiden vastuut ovat 13 miljardia korkoineen. En usko tästä kenelläkään olevan mitään sanomista?

Oleellinen kysymys onkin se, miksi VM valehtelee? Yritän vastata:

Suomen tuhoavan europolitiikan ideoija on mies nimeltä Martti Hetemäki (kok). Hän on valtionvarainministeriön virkamiehiä ja Romakkaniemen*) ohella PM Kataisen toinen uskottu avustaja. Toinen avainhenkilö on VM:n neuvotteleva virkamies nimeltä Martti Salmi (kok). Martti on juuri se kaveri, joka laski excelinsä parilla kymmenellä solulla sen jo legendaarisen Kataisen lauseen: Me tienataan tällä (Kreikka-lainoilla). Yhdessä sarakkeessa on tiettävästi Suomen valtionlainojen keskikorko. Toisessa sarakkeessa on sitten Kreikan Martille lupaama korko. Martti on excelin avulla havainnut, että lainaamalla itse rahaa ja diilaamalla se Kreikkaan, Suomi tienaa.

VM:stä saamieni sisäpiiritietojen mukaan molemmat kokoomusvirkamiehet, siis sekä Hetemäki että Salmi, ovat burn-outin partaalla katsoessaan euroalueen luhistumista. He ovat lukkiutuneina huoneisiinsa eikä haastattelupyyntöihin todellakaan vastata. Vain Jyrkin soitosta puhelin aukeaa.

Huomattavasti suurempi kysymys kuin joitenkin random-kokoomusvirkamiesten avoin valehtelu on se, miksi hallintokoneisto on voitu saattaa näin kammottavaan tilanteeseen?

Onko se todellakin pelkkä pohjaton typeryys? Onko se ahneus? Onko se jotain muuta? Palatakseen demokratiaksi tämän maan ja ihmisten tulee todellakin saada vastaus näihin kysymyksiin.

Joka tapauksessa Suomi tarvitsee Suuren Puhdistuksen.

*) Romakkaniemi on Kataisen vanhoja kavereita Siilinjärveltä. Hän on ollut ideoimassa koko tätä bordellia, jossa suomalaisten rahoja maksetaan mm. saksalaisten pankkien omistajien taskuihin. Romakkaniemi lienee kuitenkin tästä ääliölaumasta suhteellisesti ottaen kaikkein fiksuin: hän siirtyi nimittäin jo turvaan Bolitpyroon jäsenen Olli Rehnin suojiin. Romakkaniemen henkisistä kyvyistä kertonee kuitenkin parhaiten hänen kantansa kukkenheim-kiistaan: ”Se, että Guggenheim kaatuu, ei tuo senttiäkään lisää opetukseen, terveyskeskuksiin jne, Romakkaniemi kirjoittaa.” ja ”Kaupungin omaisuusmassa olisi siirtänyt toiseen paikkaan.”

Sanattomaksihan se tuo ajattelu vetää. Miettikää – tämä ajatusten Tonava on Helsingin johdossa. Miettikää.

Advertisement
Published in: on 5 toukokuun, 2012 at 3:51 pm  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2012/05/05/miksi-vm-valehtelee/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 kommenttiaJätä kommentti

  1. VM:lle voisi lähettää kirjallisen, kirjaamoon osoitetun, tiedustelun dokumentin väittämistä.

  2. Mainiota, juuri näin! Puhdistus onkin tulossa, missä ja milloin ja kenen toimesta saa nähdä, mutta mielialat ovat valmiita moneen menoon.

  3. No hätää, puhdistuuhan VM näistä Romakkaniemistä – siirtämällä ne isompia salkkuja hoitamaan isompien herrojen alle.

    http://www.hs.fi/politiikka/Juho+Romakkaniemi+Olli+Rehnin+kabinettiin/a1305556647568


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: