Octavius pääministerin kyselytunnilla

Herra Pääministeri, EU:n komissio on talouskomissaari Olli Rehnin suulla esittänyt euron pelastamiseksi kolmea kohtaa: talousunionia, pankkiunionia sekä sitä, että kaikkien suomalaisten tulisi sahata moottorisahalla vasen jalkansa irti. Moottorisahassa käytettäisiin teräketjun voiteluun ympäristö- ja ilmastoystävällistä rypsiöljyä. Mitä mieltä olette tästä viimeisestä kohdasta?

En ole tarkkaa kuvaa vielä muodostanut, mutta on selvää, että kollektiivisesta jalkojen irti sahaamisesta tulee järjestää syvällinen kansalaiskeskustelu.

Kun jalkojen irtisahaamisesta neuvotellaan, pitää ilmapiirin olla sellainen, ettei tarvitse epäillä kumppanin motiiveja. Lisäksi Suomen tulee olla olla eturivissä mukana tuomassa uusia ajatuksia teräketjuöljyn kehittämiseen. Tulevaisuuden rakentaminen ja jalkojen irti sahaaminen on pidettävä erillään.

Neuvottelujen pitää lähteä puhtaalta pöydältä ja uudistuksista pitää olla hyötyä kaikille. En voi nimittäin missään tapauksessa hyväksyä ajatusta, että esim. oma jalkaproteesini olisi jotenkin haitaksi EU-johtajien illallispöydässä. Mutta luotan siihen, että löydämme asiaan kaikkia ja etenkin sekä Saksaa ja komissiota tyydyttävän ratkaisun.

Advertisement
Published in: on 2 kesäkuun, 2012 at 12:26 pm  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2012/06/02/octavius-paaministerin-kyselytunnilla/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentJätä kommentti

  1. Kovasti pistää miettimään tuo kolmas kohta. Pitääkö toimitusta varten ostaa oma moottorisaha vai saako lainata naapurin sahaa? Vai vuokraako valtio tai kunta moottorisahaa tätä varten? Ja minkämerkkiset ja -malliset moottorisahat ovat vihreiden hyväksymiä?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: