Sekopäisimmät ehdotukset eurokriisin ratkaisemiseksi

Eurokriisin ratkaisemiseksi on toistaiseksi ehdotettu valtava määrä erilaisia paketteja. Jopa saman päivän aikana samaa instituutiota edustavat tahot ovat saattaneet ehdottaa täysin erillisiä toimenpiteitä.

Esillä ovat olleet niskalenkit, pensaspalot, palomuurit, hopealuodit, sammutuspeitot, singot, velkahimmelit, puuseipäiden iskeminen vampyyreihin, IMF:ät, troikat, rahan painaminen, License to Billit, talousunionit, James Eurobondit ja vastuun kantaminen – noin muutamia mainitakseni. Kriisi on kirvoittanut myös täysin kaistapäisiä ehdotuksia, joiden esittäjien mielenterveys ainakin ehdotusten perusteella on järkkynyt jo kauan sitten. Valitsen kaksi hulluinta.

Kriisit ovat aina tehneet EU:lle hyvää.

Tätä esittää eurohamstereiden ylipapiksi Suomessa profiloitunut Alex Stubb. Nopeasti pohtien voi tietysti ihmetellä, että miksi EU:n sisällä ei julisteta reipasta sotaa kaikkien välillä. Muutama kymmenen miljoonaa kuollutta ja kriisi tekisi EU:lle hyvää. Vahinko ettei EU:n alueella ole enempää maanjäristysalueita, mutta ehkäpä Vesuviuksen tai Strombolin räjähtäminen ilmaan virkistäisi Euroopan kansojen solidaarisuutta?

Saksa tinkii kilpailukyvystään.

Euromarsut pohtivat neljä vuotta asiaa ja totesivat, että jonkin maan ylijäämä on aina jonkin muun maan alijäämää. Tämän luultavasti Nobelin palkinnon voittavan havainnon tekijät ovat ainakin Suomessa leimallisesti Kokoomuksen edustajia. Eli ideana on siis se, että saksalaiset vientiyritykset heikentävät omaa kilpailukykyään portugalilaisten yritysten eduksi. Ok – haluan nähdä sen päivän, kun EU:n politbyroon alaisen Gosplanin alaisen talouskomitean alaisen talousneuvoston jäsen Juho Romakkaniemi nimitetään Siemens AG:n johtoryhmään nimikkeellä kilpailukyvyn heikentämisjohtaja.

Viddu nämä kaverit ovat sekaisin.

Published in: on 7 kesäkuun, 2012 at 3:17 pm  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2012/06/07/sekopaisimmat-ehdotukset-eurokriisin-ratkaisemiseksi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommenttiaJätä kommentti

  1. Kilpailukyvyn heikentäminen on siis keino pelastaa EU. Onneksi tuo on helppo keino. Ehkä samalla keinolla voidaan nostaa Afrikka jaloilleen.

  2. Juu ja ajattele, kun Juho Romakkaniemi lähtee vaikkapa IGFarbenin johtoryhmään lässyttämään samaa. Tai BMW:n? Tai VW:n?

    Hei kuulkaa, sanoo Euromarsu – nyt tehdään sillä tavalla, että lopetamme Bemareiden valmistamisen. Annamme sillä tavalla tilaa portugalilaisten autotuotannolle.

    Ei vittu nämä Dressmann-tyypit ovat sekaisin. Sitä ei mikään verbaalinen ilmaisu kuvata.

    Raivohullu olisi ehkä lähinnä?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: