Jukka Paaso, tulevaisuusskenaristi

Hauskutin itseäni ja kokosin turkulaisen tulevaisuusskenaristi Jukka Paason ajatuksia yhteen. Tittelinä tulevaisuuskenaristi on herra Paasolle oikein sopiva, hän on yksi merkittävimmistä henkilöistä, jotka ovat omalla toiminnallaan vaikuttaneet itäisen Turun kehitykseen sellaiseksi kuin se on nyt ja siihen kaaokseen mihin se on ajautumassa yhä kiihtyvällä tahdilla. 

Rehellisesti sanottuna Jukka on kyllä ahkera poika. Mielipiteitä ja kirjoituksia kyllä riittää joka lähtöön. Niiden perusteella herää epäilys, että aivan kaikki murot eivät kupissa ole. Sitä vastoin turkulaiset arvostavat tätä poliittista linjaa kovasti, Jukka on ollut kaupunginvaltuustossa ensin Vihreiden ryhmässä ja sitten loikattuaan (luonteensa mukaisesti)  SDP:ssä. 

Turun kaupungin tilaa ja johtamista voi tarkastella erittäin hyvin alla olevien lainausten valossa. Niistä ainakin minun on helppo tehdä yksi johtopäätös. Hyvää yötä vaan Turku.

Jukka muuten aikoo viettää eläkepäivänsä kaukana Turusta. Jotenkin se on äärimmäisen helppo uskoa, kun elämäntyön tulokset ovat tässä. 

  • Turkulaiset ovat juuri sitä, mistä heitä syytetään, eli sulkeutuneita ja paikalleen jämähtäneitä.
  • Joulurauhanjulistus on suomalais-nationalistisen perinteen vaalimista….julistus on hengeltään sotaisa ja määräilevä. 
  • Turun kaupungin vaiheet on yhdistetty perinteisessä nationalistisessa historiankirjoituksessa ruotsinkielisten Pohjoismaiden ja länsiyhteyden korostamiseen ja suomalaiskansalliseen nationalismiin voimakkaammin kuin minkään muun kaupunkimme historia. Suomen Turusta on tehty nationalismin jykevin kulmakivi. Turun perinteinen, aikanaan arvokas ja tärkeä nationalistinen ajatusmaailma ei palvele kuitenkaan nykyaikaa – tulevaisuudesta puhumattakaan. Turku ei voi menestyä huomispäivän uudessa avoimessa maailmassa tämän tyyppisillä väljähtäneillä nationalismin eväillä. 
  • Vaikka Suomessa ei olisi yhtään maahanmuuttajaa meillä olisi täysin samat rakennemuutoksesta johtuvat ongelmat kuin nyt.
  • On hitlerismi-haiderismia levittää maahanmuuttajavihaa. 
  • Nykyinen monikulttuurinen Turku on suoraa jatkoa vuosisadat jatkuneelle kehitykselle.
  • Ajatus alku-, kanta- ja periturkulaisuudesta on vailla rationaalista pohjaa. Se on tekaistu myytti.
  • Kaikkien turkulaisten on syytä totutella uuteen monikulttuuriseen todellisuuteen, sen sijaan että kaivelisi takaisin menneisyyttä.
  • Yhteiskunta tulee järjestää siten, että kulttuurien monimuotoisuutta voidaan edistää ja säilyttää (vertaa luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen). Tämä toteutuu tarjoamalla maahanmuuttajille jonkinasteinen autonomia tai myöntämällä heille erioikeuksia…. 
  • Nyky-yhteiskunnassa ei ole pienintäkään merkitystä sillä missä paikassa (rakennuksessa, kunnassa, maassa) on syntynyt. 
  • Ulkomaalaisten määrä on lisääntynyt Turussa mukavasti. 
  • Postmoderni huomispäivä näyttää, onko suomalais-kansallisesta identiteetistä ja itsetunnosta mitään jäljellä.
  • Tuleva monikansallinen kehitys ei ole kuitenkaan välttämättä huono. Se voi olla myös hyvä. 
  • Ehdoton naamioitumiskielto johtaa samalla tavalla ongelmiin kuin johti aikoinaan esimerkiksi kieltolaki. Mellakoita organisoivat ja myös itse naamiota käyttävät henkilöt ovat yleensä paljon minätietoisempia ja sosiaalisempia kuin keskivertokansalaiset. Terve anarkismi on ollut aina rakentava voima. 
  • Suomen maahanmuuttajat tulee nähdä samalla tavalla. Hehän ovat ihmisinä täysin samanlaisia ja samanarvoisia kuin me suomalaiset.
  • Suomessa muodissa oleva kilpailu- ja globalisaatiokorostus (aivotuonti) on monessa suhteessa huolestuttava ilmiö sillä sekin kertoo omalta osaltaan autoritaarisen asenteen lisääntymisestä yhteiskunnassa. 
  • Lontoosta ei ole kohta enää massaturismikohteeksi. Äärioikeisto järjesti heti tapahtuman jälkeen mielenosoituksen. Sen mukaan maahanmuuttajavastaisuus lopettaisi terroriteot. 
  • Lehdistön viimeksi käyttämässä kuvamateriaalissa on myös ollut liian usein vastakkain tumma- ja vaaleaihoinen ihminen. Tummaihoisuushan yhdistyy nyt kuvallisessa piiloinformaatiossa nykytapahtumien pahaan. 
  • Varissuo pyritään saamaan valtakunnallisesti merkittävien kulttuuriympäristöjen listalle. Varissuossa nähdään siis miljöösuojeluarvoja.
  • Somalialaiselle esimerkiksi on kauhistus, jos vessanpytty ja kylpyamme ovat samassa tilassa eli peseytyminen ja ulostaminen sijoitettu vierekkäin. Natalia Savtchenko tuumaa, että tulokkaan on sopeutuminen maan tapoihin. Yleissuunnitteluarkkitehti Jukka Paaso puolestaan vetoaa perustuslain 19. pykälään, jonka mukaan asumukselta on oikeus edellyttää esimerkiksi vamman tai uskonnon vaatimia ominaisuuksia.
  • Suurena kulttuurien sulattajana toimivien varissuolaisten ei pidä kuitenkaan luovuttaa.

Taustalukemista: Marian blogista ja Jaken jutuista.  

Jukka Paason koottuja ajatuksia on poimittu Turun Sanomien mielipidekirjoituksista ja Kulmakunta-nimisesta kaupunkilehdestä. Tulevaisuusskenaristi ei ole ainoa Jukan itse itselleen keksimä nimike, hän on käyttänyt muitakin vastaavia yhtä hassuja titteleitä. Lisäksi Jukka Paaso on julkaissut todella omituisia Varsinais-Suomen paikallishistoriaan liittyviä kirjoituksia, joissa pääteemana on Turun seudun läntisen (Ruotsin) vaikutuksen vähätteleminen ja sen korvaaminen Venäjän tai venäläisyyden vaikutuksella. Mitään lähteitä tai tieteellistä pohjaa Jukka ei hypoteeseilleen esitä. Kysymys saattaa olla jonkinlaisesta jälkistalinistisesta reaktiosta, mitään muutakaan selitystä tälle en millään keksi.

Published in: on 19 joulukuun, 2007 at 4:16 pm  Comments (13)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2007/12/19/jukka-paaso-tulevaisuusskenaristi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

13 kommenttiaJätä kommentti

  1. vaikuttaa hilpeältä veikkoselta, lisää näitä!

    not.

  2. Jaksoin lukea hitlerismi-haiderismiin asti. Sitten alkoi pakahduttaa. Loputkin täytyy tietysti tarkistaa, mutta nyt ei millään ole aikaa ja terveyttä naureskella aamuun asti.

  3. Ana – lisää on tulossa…:D. Julkaistuu muistaakseni huomenna. Aiheena on sillä kertaa Katri Sarlund, tuo suuri humoristi.

    IDA: Jukka Paason ajatuksissa on jotain tavattoman koskettavaa. Mutta kyllähän tuo sanattomaksi vetää…

  4. ”Somalialaiselle esimerkiksi on kauhistus, jos vessanpytty ja kylpyamme ovat samassa tilassa eli peseytyminen ja ulostaminen sijoitettu vierekkäin.”

    Jepjep. Somaliassa tuokin asia on varmaan paaljon paaljon paremmin. Josta tuleekin mieleen ilmiselvä kysymys…

    Muistankin lukeneeni joitain Paason aivopieruja myös Arkkitehtiuutisissa. Olivat yhtä rakentavia tyyliin; Monikulttuurisuus otettava huomioon myös kaupunki-ja asuntosuunnittelussa.

  5. Kirjoitusten perusteella Paaso vaikuttaa avohoitopotilaalta.

  6. Hammer – Sinä sanoit sen, minä en…:D.

    Asioista pitää löytää valoisat puolet. Jukka Paaso on rehellinen. Turkua on suunniteltu ja johdettu juuri niin kuin on luvattu. Ei ole jäänyt mitään epäselväksi. Ja demokratiassa edetään demokratian säännöin ja lopputulokset alkavat olla kaikkien nähtävissä.

  7. Octavious sä oot kyllä maailman hyvittavin pätemishaluinen blogipelle mihin olen törmännyt! Kirjotitaisit edes omalla nimelläsi kun hyökkäät julkisuuden henkilöitä kohtaan. Avuton ja turha pelkuri. ;D

  8. Kiitos kommentista.

    Sinusta varmaan kertoo kaiken se, ettet kykene kirjoittamaan edes yhtä ainoaa lausetta suomen kielellä. Voisit aluksi harjoitella lyhyemmillä ilmaisuilla.

    Oletko kenties Jukka itse?

  9. […] niin kyse oli hieman kieli poskessa väännetystä versiosta tänään Hyysärissä julkaistusta Paason kirjoittamasta mielipidekirjoituksesta. Alkuperäinen näyttää tältä: Maahanmuuttajavastaisuus […]

  10. Tutustukaapa tuon Ajatusten Aurajoen kotisivuihin osoitteessa jukkapaaso.fi

    Harvoinpa löytyy noin rehellistä miestä!

    http://jukkapaaso.fi/dyn/thumbnail.php?src=turunkuva10/33.jpg&maxw=684 border=

    (selatkaa toki koko kuvasarja läpi)

  11. Onko tässä tarkoitettu Jukka Paaso sama, joka kirjoitti tänään 16.4.2011 Hesariin jutun monikulttuurisuudesta?

    Kuka kertoisi musulmaaneille, että heidän tänne tulonsa ja täällä olonsa tulee tapahtua valtaväestön ehdoilla?

    Kuka kertoisi heille että monikulttuurisuuden periaate suojaa myös eurooppalaisuutta ja suomalaisuutta?

    Miksi muslimit vetoavat eurooppalaisiin ihmioikeuksiin tulla oikein kohdelluiksi, mutta kuitenkin he 1) vaativat saada elää kuin lähtömaissaan elettiin ja 2) pyrkivät muuttamaan meidän yhteiskuntamme islamilaisiksi, jolloin nuo ihmisoikeudetkin lakkaavat?

    Muslimit käyttävät hyväkseen ja vetoavat ihmisoikeuksiin, jotka haluavat kuitenkin lakkauttaa!

  12. Pertti: kyseessä on sama todellakin tyyppi, jolle toivon hänen ansaitsemaansa kohtaloa.

    Sattuneesta syystä tämä ajatusten lietekaivo on Pravdan yksi vakiokirjoittajia mielipidepalstalla.

  13. Liekö tuo ”Jaken jutut” jokin paha sivusto, kun tulee ilmoitus:
    ”Sivuille pääsy estetty!
    » Palaa takaisin edelliselle sivulle
    » Ota tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluun”


Jätä kommentti