Boikotoi SPR:ää

Kontioniemen asukkaat pitivät sunnuntaina kyläkokouksen Kontioniemen entiseen sairaalaan suunnitellusta turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksesta. Koolla oli 60 – 70 henkeä.

Asukasmielipiteen selvittämiseksi järjestettiin äänestys Lippuäänestyksessä jätettiin 63 ääntä, joista 42 vastustaa vastaanottokeskuksen tuloa kylälle, 16 on valmis keskuksen kylälle ottamaan ja viisi jätti tyhjän äänestyslipun. Kontioniemen kyläyhdistyksen hallitus kokoontuu miettimään kantaansa asiaan tiistai-iltana.

Noin 120 turvapaikanhakijaa varten suunniteltu vastaanottokeskus on SPR:n hanke. Keskuksen toiminta on määrä aloittaa mahdollisimman pian, mahdollisesti jo tällä viikolla.

Näitä esimerkkejä on jo nyt kymmeniä ja lisää tulee joka viikko.

Itse voit pieneltä osaltasi vaikuttaa lopettamalla verenluovuttamisen ja antamalla asiallista palautetta SPR:n henkilöille. Tiedän, että verenluovuttamisen lopettaminen SPR:n veripalvelulle on monelle – myös itselleni – vaikea paikka, mutta jotenkin on reagoitava maatamme tuhoavia vastaan. Onneksi verta voi luovuttaa myös suoraan terveyskeskuksessa. 

Monikulttuuri muuttaa myös moraalin.

Advertisement
Published in: on 16 maaliskuun, 2009 at 6:24 pm  Comments (16)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/03/16/boikotoi-spraa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

16 kommenttiaJätä kommentti

 1. Ave,
  On toden totta, että SPR on alkanut tähän paskan hyysäämiseen, ja tuntuu jotenkin ikävältä mennä enää luovuttamaan verta, taidan tehdä pienen tauon tässä tähän touhuun.
  Tässä voisi itse asiassa ottaa nyt sen tatskan, mitä olen suunnitellut jo kauan, ja siitä tulee 4kk karanteeni heti.
  Esim. ristiretkeläis-risti voisi olla hyvä aihe. Onko jotain hyviä tatska-aiheita tähän genreen liittyen?
  Jotain täytyy todella tehdä, tämä sonta on saatava pysähtymään täällä.
  -P-

 2. Ajattelin päivällä samaa.

  SPR-boikotin syistä ja esimerkkitapauksista voisi koota yhteenvedon ja liittää siihen vaihtoehtoiset auttamisohjeet: verenluovutuksen voi tehdä terveyskeskuksessa, lista tutkitusti tehokkaammista rahankeräysorganisaatioista jne.

  Kaikille heidän palveluilleen ei löydy vaihtoehtoa, mutta levitessään osittainenkin boikotti (logo+kielto) voisi herättää ihmiset kyselemään järjestön toiminnan tarkoitusperiä. Ainakin minulle ne ovat tällä hetkellä käsittämättömät.

  Lisäksi minun mielestäni SPR:n peruskoululaisille jakama rasismimateriaali on sekä suomalaisia ja demokratiaa halventavaa (”Suomen kansalaisiin rajoitettu äänioikeus parlamenttivaaleissa on rasismia”) että myöskin tiedeyhteisön konsensusta halveksivaa (”väite geneettisen perimän ja henkisten kykyjen välisestä keskinäisestä vastaavuussuhteesta on rasismia”).

 3. ”Itse voit pieneltä osaltasi vaikuttaa lopettamalla verenluovuttamisen ja antamalla asiallista palautetta SPR:n henkilöille.”

  En ole ihan varma, onko tuo verenluovutusboikotti vitsi. En ainakaan pysty ymmärtämään sille mitään kovinkaan järkeviä perusteluita millään tasolla. Ulkopuolisille kun asia kuitenkin tulee vaikuttamaan siltä, että ne pahat rasistiset hommalaiset ovat niin ilkeitä, että ovat (1) apua tarvitsevia turvapaikanhakijoita vastaan (2) yleisesti ottaen kaikkia maahanmuuttajia vastaan (3) vastustavat yllämainittuja boikotoimalla verenluovutusta, eli siis lisäävät kärsimystä ja hätää. Tältä asia myöskin mitä todennäköisimmin tulee näyttämään Punaisen Ristin taholta, eikä boikotilla siksi tule olemaan toivottua vaikutusta, vaan jopa päinvastainen sellainen.

  Mitä tulee lauseen ehdoittamaan käytäntöön noin niinkuin moraalisella tasolla niin sanotaanko vaikkapa näin: Olen lueskellut tätä blogia enemmän tai vähemmän aktiivisesti, kovastikaan asioista kiihottumatta. Tuon lauseen jälkeen sain kuitenkin sellaisen olon, että ehkä kukkahattutätit sittenkin ovat oikeassa analyysissaan maahamuuttopolitiikkakriitikoista.

 4. Muistanko oikein: eikös somalit tulleet tänne alunperin aikanaan SPR:n toimesta Moskovasta Lumumba-yliopistosta, kun Neuvostoliitto veteli viimeisiään eikä ollut enää halukas maksamaan tovereitten elatusta?

  Ja eikös se SPR ollut juuri silloin ihan persaukisuuden partailla?

  Tiedätkö, onko tätä noin virallisesti tutkittu? Haisee vaan kusetukselle kummasti.

 5. Roope: hyvä idea! Aika moni ihmettelee näitä SPR:n touhuja nykyään, sana kyllä leviää nopeasti.

  MH: et varmaan tarkoita, ettet käsittäisi, että boikottini on SPR:n toimintatapoja ja lähidemokratian halveksimista ja Suomen tuhoamista vastaan.

  Jo et sitä käsitä, otan osaa.

  Ykä: tuosta on ollut paljon juttua, mutta mitään luotettavaa lähdettä asialle ei minulla ole tiedossani.

 6. On tatskaidea: Jerusalemin risti.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Jerusalemin_kuningaskunta

  Toinen hyvä idea on Mustan Douglasin sydän.

  http://www.houseofnames.com/xq/asp.c/qx/douglas-coat-arms.htm

 7. Vaikka mielelläni boikotoinkin SPR:iä muuten, verenluovuttamista en aio lopettaa. Ei ole onnettomuuksien uhrien ja leikkauspotilaiden syytä, että SPR on ainoa verensiirtojen välikappale tässä maassa. He tarvitsevat luovutettua verta ja sillä selvä. SPR:n aseman muuttaminen on oma taistelunsa, mutta ei vedetä siihen mukaan sivullisia uhreja, jooko?

 8. Hoitaako SPR kaikki verenluovutukset vai onko muita toimijoita? Jos muita ei ole, niin siinä tapauksessa sellaista boikottia ei kannata suunnitella.

  SPR:n rahankeräyksille voi ainakin sanoa ei, niille on vaihtoehtoja.

 9. MH,
  Jos nämä meinaa sua kiihottaa, olet ilmeisesti ihan väärillä sivuilla? Kato nyt kuitenkin ettet sekaannu vahingossa jonnekin lapsipornosivuille…
  Kuten Octavius jo kommentoi, siis jos et tätä ymmärrä, otan osaa…
  Jos kukkahattutädit on sun mieleen, olet edelleen väärää blogia tavaamassa…
  Onko sulla muuten sukset jalassa?…

  Joskus on valintoja tehtävä, voi voi, jos SPR hyysää tätä hottentottijengiä tänne konteittain, ja rahastaa sillä, niin antaa olla vaan veret tässä käsivarressa… he voivat imuttaa sitä kultamunien parempaa verta niistä mamuistaan ihan vapaasti.
  Täällä on verenimijöitä jo tarpeeksi ihan valtion puolesta.
  -P-

 10. Tässä on SPR:lle uusi syy hyysäykseen.

  Kun suomalaiset ei luovuta verta, joudumme tuomaan verenluovuttajat afrikasta.

  Ja sittenhän niille voisi vielä maksaa verenluovutuskorvausta valtion varoista.

  Ja sehän ei maksa mitään, kun valtio maksaa.

 11. Linkissä SPR:n vastauksia vastaanottokeskuskysymyksiin, jotka tosin eivät minusta ole lainkaan tyydyttäviä. Siinä ei esim. oteta kantaa SPR:n käyttöön kuntien painostusvälineenä, josta roolista he varmasti ovat itsekin tietoisia.

  http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=117939&start=60&tstart=0

  Verenluovutusta hoitaa Suomessa ilmeisesti yksinomaan SPR:n Veripalvelu, joka kuitenkin on SPR:stä riippumaton itsenäinen yksikkö myös rahoituksensa puolesta.

  Eli sikäli minusta eväitä verenluovutusboikotille ei ole, vaikka se jo mielessäni kävi. Muuten kyllä kannattaa haastaa SPR:n pimeän puolen touhut, asennekampanjoijat ja rahankerjääjät.

 12. Octavius: Osaanotto on turhaa, koska ymmärrän pointtisi. En vain jaa käsitystäsi siitä, että taistelussa lähidemokratian halveksimista ja Suomen tuhoamista vastaan viattomien leikkauspöydille joutuvien uhrien rankaiseminen olisi moraalisesti oikein. Itseasiassa se on mielestäni harvinaisen julmaa ja totaalisesti väärin. Tästä johtuen kukkahattufiilikset.

  Kommenttini toinen tarkoitus oli päivitellä kirjoitustasi, koska en pysty näkemään boikotille mitään järkeviä perusteita. Tai siis, boikotti ei tule onnistumaan vaan kääntymään itseään vastaan. Perustelin tämän mielestäni ihan asiallisesti edellisessä kirjoituksessa, eikä se mielestäni kaipaa sen enempää selittelyjä.

  Mielestäni huomattavasti parempi ehdotus kuin boikotoiminen olisi kaikkien hommalaisten masinoiminen verenluovuttajiksi. Näin kukaan ei pääsisi sanomaan, että hommalaiset ovat läpeensä pahoja henkilöitä, jotka vihaavat kaikkea ja kaikkia. Päinvastoin, tämä aiheuttaisi suuren ongelman kaikille, jotka näin ovat alunperin väittäneet. Mahdollisuus saada äänensä kuuluville olisi myös huomattavasti suurempi ja vaikutuksen mahdollisuus samaten.

  Pompeius: yleisesti ottaen luen vähän kaikkia blogeja kukkahattutädeistä Halla-ahoon ihan pelkästään siksi, että asioista on mielestäni hyvä saada lukea monia näkökantoja. Lienee möyskin tarpeetonta huomauttaa, että maailma olisi parempi paikka, jos kaikki kukkahattutätejä fanittavat eksyisivät nuivistien blogeihin ja lukisivat niitä ajatuksella.

 13. Niin, verta VOI luovuttaa terveyskeskuksessa.

  Minusta on moraalisesti erinomaisen kannatettavaa vastustaa demokratian alasajamista ja Suomen tuhoamista, jota SPR tekee näköjään päätoimenaan.

  On erinomaista, että asiasta syntyy keskustelua ja tietoisuus SPR:n todellisesta Suomen yhteiskuntaa tuhoavasta luonteesta nousee yleiseen tietoisuuteen.

  Sana leviää nopeasti. Imago on määrättömän paljon helpompi tuhota kuin rakentaa.

 14. Ei millään pahalla, mutta tämä oli kyllä kummallisinta ja typerintä mitä olen vähän aikaan netistä löytänyt.
  Mutta tuskinpa tässä kannattaa alkaa uskonasioista vääntää… Vähän niinku jehovalaisten kanssa väittelisi.
  Hauskaa päivänjatkoa ja pidä hauskaa ”totuuttasi” julistaessa. 😀

 15. Hei Oskari.

  Toivoisin, että perustelit ajatuksesi. Aivan faktoilla kiitos. Nythän Suomessa kuitenkin SPR on suurin ihmiskauppaa harjoittava organisaatio, siitä kai nyt ei kenelläkkään ole vastaan sanomista?

  Jos on, niin kiitos paljon, jos rohkenet kertoa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: