Anna Karismo ja Kongon kutsu

Oli ällistyneitä ilmeitä eilen päivällispöydässä, kun ilmoitin, että peruin Lapin hiihtolomareissun ja sen sijaan lähdemmekin helmikuussa Kongoon.

Perustelin asian maamme johtavasta sanomalehdestä lukemallani artikkelilla, jonka mukaan Kongo on paljon turvallisempi paikka kuin Suomen Lappi, joka on Helsingin Sanomien mukaan maailman väkivaltaisimpia paikkoja. Artikkelin vastuullinen toimittaja on muuten Anna Karismo ja sen on kirjoittanut Smash Asem–mellakoitsijoiden virallinen äänitorvi Lasse Kerkelä.

UM:n virallisten varoitusten, matkanjärjestäjien kauhistuneiden reaktioiden, raportoitujen mielikuvituksen ylittävien raakuuksien ja perheeni tyrmistyksen kuittasin sillä, että eihän nyt kuluvan vuoden journalistipalkinnon voittajan artikkelin todenperäisyyttä voi asettaa millään tavalla kyseenalaiseksi. Lisäksihän Anna on epävirallisten tietojen mukaan ehdolla kansainvälisen toimittajajärjestön JWB:n (Journalists Without Brains) puheenjohtajaksi.

Lennot on tilattu Lontoon kautta Kinshasaan ja rentoutua aiomme Mbuji-Mayin lomaparatiisissa.

Sen verran otin paikallisista tavoista selvää, että omalla englannillani ja vaimon ranskalla pärjää Kongossa hyvin. Etnisiä ryhmiä maassa on pari sataa, joista suurimmat ovat mongot, lubat ja kongot. Tuohon etnisten ryhmien määrään on vielä impivaaralaisella mutta onneksi nopeasti uussuomalaistuvalla Suomella vielä kuromista. Minusta se on nimittäin helvetin väärin, ettei lapseni saa vielä lubankielistä opetusta Suomen peruskoulussa.

Rahayksikkö on zaire, eli 100 makutaa ja edelleen 10 000 sengiä. Naisten asema Kongossa on aivan erityisen hyvä.  Viime tietojen mukaan maassa kuolee väkivaltaisuuksiin ja sairauksiin 45 000 ihmistä kuukaudessa ja yhteensä kongolaisia on saanut surmansa etnisissä levottomuuksissa ja epidemioissa 5,4 miljoonaa. Mutta pientähän tuo on väkivaltaiseen Lappiin verrattuna.

Kansallisruoka Kongossa on pygmi. En tiedä tarkemmin miten se tarjoillaan, mutta itse haluan sen medium lievänä plussana. Toinen lapsi pitää mediumista ja toinen well donesta. Vaimolle taas pitää olla well done plus. On siinä kokilla pygmien kanssa säätämistä.

Kiitos Anna Sinulle jo etukäteen antamastasi lomavinkistä.

Published in: on 23 tammikuun, 2008 at 1:57 pm  Comments (5)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/01/23/anna-karismo-ja-kongon-kutsu/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommenttiaJätä kommentti

  1. Kannibalisoivat han-suomalaisetkin.

    Ryssiä on paistetttu voissa sotien aikana.

    Tilastojen valossa Lappalaisten kannattaisi hakea turvapaikkoja afrikasta. Voisivat siellä vähän rötötelläkin turvallisin mielin, sillä Suomeen palauttaminen ei olisi turvallista…

    Toivottavasti seuraavaksi verrataan työtapaturmien määrää eri maissa. Epäilen että afrikassa näitäkin tapahtuu vähemmän.

  2. Tosiaan unohdin voissa paistetut ryssät…:D.

    Tämä kyseinen artikkeli veti kyllä mietteliääksi.
    1. Ovatko nämä yksinkertaisesti vain NIIN tyhmiä?
    2. Ovatko he sittenkin trolleja?
    3. Ovatko he täydellisen ammattitaidottomia?
    4. Vai sekä kohta 1 että kohta 3?

    Mitään muita vaihtoehtojahan ei enää ole.

  3. ”Tämä kyseinen artikkeli veti kyllä mietteliääksi.
    1. Ovatko nämä yksinkertaisesti vain NIIN tyhmiä?
    2. Ovatko he sittenkin trolleja?
    3. Ovatko he täydellisen ammattitaidottomia?
    4. Vai sekä kohta 1 että kohta 3?

    Mitään muita vaihtoehtojahan ei enää ole.”

    Jos asiaan suhtautuu tieteellisellä vakavuudella 😉 niin kannattaa lukea Viestinnällä vallankumoukseen. Itselleni tuli sitä lukiessa mieleen se kammottava tosiasia, että silloin koulutetut toimittajat ovat nyt päätoimittajia ja vastaavat lehtien linjasta.

    Toisaalta lopputulos voi olla vain se, että lehdet menettävät levikkiään. Mikä on hyvä.

  4. Viestinnällä vallankumoukseen on kirjahyllyssäni ja olen tainnut siitä kirjoittaakin jotain.

    Ihmettelen vain sitä, että ne opit eivät voi millään toimia nettiaikakaudella. Ja jos viddu sitä ei tajua, niin on pakko olla älyllisesti vesiliskon alapuolella.

    Luulisi pelkästään hs:n keskustelupalautteen soittaneen jotain kelloja. Sana leviää.

    Tässähän Pravda petaa mieletöntä läpimurtoa Usarille. Siinä voi muutama utainin entinen aktiivi olla kohta ihmeissään, kun yt:t alkavat.

  5. Kongo… muisti palailee pätkittäin – onneksi.

    Lyhyesti:
    You can take Kullervo out of Congo – but You can´t take Congo out of Kullervo…

    never again…


Jätä kommentti