Osmo Soininvaara – pehmeä Lenin

Itse aktiivista luonnonsuojelua harrastavana pidin joskus Vihreää puoluetta ihan sympaattisena ja raikkaana vaihtoehtona puoluekentässä. Tämä illuusio karisi käytännön tekojen osoittaessa, ettei puolue ole kuin merkillinen sekoitus sosiaalipornoa, huumemyönteisyyttä, stalinismia ja outojen henkisesti hajalla olevien ihmisten angstien purkautumista.

Osmo Soininvaaran tunnen pitkältä ajalta. Asumme samassa kaupunginosassa, lapsemme ovat käyneet samoja kouluja ja pienen kaupunginosan sosiaaliset suhteet ovat saattaneet meitä muutenkin tekemisiin keskenämme. Osmoa pidetään yleisesti älykkönä. Häntä on luonnehdittu Vihreän puolueen suureksi ideologiksi ja hyväksytyksi ajattelijaksi yli puoluekentän. Minäkin pidin häntä Vihreän liikkeen ainoana järjen äänenä, toivonpilkahduksena siinä toivottomassa sotkussa, jota nuo traumaattiset hahmot muuten edustavat.

Osmo on koheltanut poliittisella urallaan paljon. Parhaimpina esimerkkeinä hänen heittämänsä ajatus huumeiden vapauttamisesta ja etenkin hänen toimintansa ministerinä Subutex-hörhöjen kanssa. Senkin vielä ymmärsi jollain tavalla, koska Vihreiden yksi uskollisimmista kannattajaryhmistä on huumekoukussa kituvat ja heidänkin ’etujaan’ kai Vihreiden pitää sitten ajaa.

Kaiken kaikkiaan Osmo on hyvin ristiriitainen hahmo. Keskustelussa usein viiltävän älykäs, johdonmukainen ja hyvin argumentoiva. Hän on tehnyt pitkän pyörävaelluksen Eurooppaan ja kirjoittanut arvostusta saaneen taloutta käsittelevän kirjan.

Lopullisesti minut henkilökohtaisesti herätti Osmon älylliseen kompetenssiin työmatkalla autossa kuultu radio-ohjelma vuonna suo ja kuokka. Ohjelma liittyi jollakin tavoin PC-peleihin ja ohjelmassa Osmon intohimoksi osoittautui tunnettu peli nimeltä Civilization. Osmo kertoi pelaavansa peliä päivittäin ja tunnusti olevansa koukussa. Minut ällistytti yksi hänen kommenttinsa, jonka lainaan tähän muistinvaraisesti:

’ Peli opetti minulle, että toimiva yhteiskunta todellakin tarvitsee puolustusvoimia. Ennen en ollut sitä mieltä.’

Olin ja olen sanaton. Meillä on siis älykkö ja tuolloin ministerinä toiminut henkilö, joka on oppinut PC-pelistä sen, että Suomi tarvitsee puolustusvoimansa. Toivon todella, että Osmo on oppinut maanpuolustuskursseilla edes jotain lisää.

Osmo sohaisi tänään – tahtomattaan – muurahaispesään ehdottamalla Turun seudun kuntien pakkoliitoksia. Asia sattuneesta syystä kiinnostaa minua ja olen kirjoittanut siitä useita artikkeleita, jotka löytyvät kategoriasta kaupungit. En ala tähän referoimaan laskelmia ja argumentteja suunnitellun ei-työperäisen maahanmuuton tuhoavasta vaikutuksesta suomalaiselle yhteiskunnalle, lapsillemme ja meidän kaikkien elintavallemme, mutta yksikään sadoista tai tuhansista artikkelien lukijoista ei vielä ole niiden perusteita kumonnut.

Ennustin tuon luonnollisen pakkoliitosvikinän alkavan, mutta en olisi uskonut sen tulevan esiin Soininvaaran kautta. Ilmeisesti keskustelut Ville Itälän, Janina Anderssonin ja Katri Sarlundin kanssa ovat tehneet tehtävänsä. Osmohan on profiloinut itsensä jonkinlaiseksi kaupunkisuunnittelun suureksi Guruksi. Tässä lainaus Turun Vihreiden Katri Sarlundilta:

‘Itä-Turku näyttää mallia muulle Suomelle…ja on kehityksessään monta askelta muuta Suomea edellä.’

Osmo sen sijaan tässä kirjoituksessaan kumoaa minun ja kirjoituksen kommenteissa esitetyt argumentit  syyttämällä minua välillisesti ja kirjoituksen kommentoijia suoraan natseiksi. Se on ainoa keino, koska muita argumentteja ei taida löytyä.  

Osmon pohjattoman säälittävä ja ainoa keino välttää yhteiskuntamme tuhoutuminen on pakko. Pakkoliitos, pakkovastuu, pakko, pakko ja pakko.

Kuulostaa tutulta, Osmo on 2000-luvun pehmeä Lenin. Pehmeä siksi, että Lenin teloitti kansakunnat asein. Osmolla keinot ovat toiset.

Published in: on 27 helmikuun, 2008 at 6:20 pm  Comments (10)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/02/27/osmo-soininvaara-pehmea-lenin/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 kommenttiaJätä kommentti

  1. En tiedä, muistatko Osmon ”hylättyjen omakotitalojen hautausmaa” -profetian. Se kuitenkin toteutuu vain, jos Osmo ja hänen kaltaisensa pääsevät toteuttamaan sitä.

  2. Muistan sen erittäin hyvin. Tämä Osmon kaupunkirakenteen utopia on varmaan suoraan SIMS-pelistä.

    Sitten jos todellisuus ei vastaakaan ’kaunista’ teoriaa, tulee todellisuutta muuttaa. Vihreä liike lienee ylivoimaisesti totalitaristisin ideologia lähtökohdiltaan. Keinot ovat aika yksipuolisia. Pakko, rajoitus, verotus, rankaiseminen – vain piikkilangat puuttuvat.

  3. Miten Turku voi olla niin huonossa jamassa, kun siellä on niitä pakolaisia niin paljon? Eikö jokaisesta pakolaisesta tulekkaan kauheat määrät rahaa? Ei taida tulla.

  4. Muistelisin muinaisten kenraalienkin suunnitelleen sotaliikkeitään kartalle sijoitettujen siivettömien kärpästen avulla.. joten tässä mielessä Osmon tietokonepeleistä saadut ”ideat” kuulostavat jopa edistyksellisiltä 🙂

    Toisaalta muistan miehen väittäneen jossain kirjassaan että omistusasunnossa asuminen on jotenkin epäoikeudenmukaista, koska nämä ihmiset eivät joudu maksamaan palkastaan vuokraa. (Saatan erehtyäkin, mutta perusajatus meni jotenkin tuohon malliin.)

    Osmo on siinä mielessä kumma tyyppi, että hän haastelee ajoittain ihan vakavasti otettavia viisauksia, mutta kuitenkin palauttaa kuulijat hetken päästä maanpinnalle sanomalla jotain aivan käsittämätöntä.

  5. ’Soininvaaran tasavallassa omistusasunnossa asuva maksaisi veroja halvemmasta asumisesta saamastaan hyödystä.’ http://www.ylioppilaslehti.fi/1995/191095/osmo.html

    Siis omistusasunto tuottaa hyötyä, jota pitää verottaa. Olen aina luullut, että asunnon ostaminen tai vuokralla asuminen on yksilön oma valinta.

    Ei se taida sitten ollakaan. Valtion asiahan se onkin…:D. Voi ulkosynnytin.

  6. Vihreän kuoren alta kuoriutuu punainen sydän.

  7. Oden suvaitsevaisuus on loppunut. Hän on poistanut nipun kommentteja ja sulkenut bloginsa kommentointimahdollisuuden.

    K

  8. Jaha – suvaitsevaisuus jatkuu. Taisi olla tekninen häiriö.

    K

  9. Taisi Osmolla karata fillari käsistä, oli sen verran rankkoja kommentteja noista natseista. Mutta nostan hänelle hattua, lienee ainoa vaikuttaja, joka edes avaa keskustelun.

    Ajattele, jos Linden, Brax tai Thors kävisivät samantyyppistä keskustelua. Heidäthän revittäisiin kappaleiksi kahdessa sekunnissa. Ei ole ihme, että kiinalainen sensuuri on saatava Suomeen. Interweppi on vaarallinen poliitikoille.

    Todellisuus tulee liian lähelle.

  10. Osmo Soininvaara ja älykkyys eivät voi korreloida

    Seppo Lehto Tampere


Jätä kommentti