Loppuarvio – Terijoki II:n hallituskausi 2007-2011

Nyt kun aikaa seuraaviin eduskuntavaaleihin on puoli vuotta, on aika antaa arvio maan istuvalle hallitukselle. Mitä on saatu aikaan?

Seuraavassa on lueteltu ne asiat, joissa hallitus on onnistunut.

  • Kotitalousvähennyksen laajentaminen on luonut uusia työpaikkoja ja lisännyt verotuloja.
  • Laki korvaavista lääkkeistä vapautti kilpailua ja toi helpotusta etenkin vanhusten raha-ahdinkoon.
  • Istuvasta hallituksesta otetun perinteisen ryhmäkuvan oli ottanut ammattilainen. Valoaukot ja säädöt olivat kohdallaan.
  • Hallituksen jäsenten keskipaino on ylittänyt reippaasti sadan kilon rajan, joka on johtanut Inglostadtissa toimivan autotehtaan tuotekehitysosaston uusien haasteiden eteen. Voi faktoihin perustuen sanoa, että Vihreät ministerit edistävät eurooppalaisen autoteollisuuden tuotekehitystä.

Seuraavat toimenpiteet taas takaavat sen, että istuva hallitus jää historiaan Suomen itsenäisen historian tuhoisimpana ja ansaitsee nimen Terijoki II.

  • On rajoitettu yksityishenkilöille myönnettäviä aseenkantolupia ja saatettu puoli miljoonaa suomalaista täydellisen virkamiesten mielivallan alle.
  • On hankaloitettu kansalaisten liikkumista kaikin mahdollisin tavoin, asennettu maahan sadoittain automaattikameroita ja GPS-valvontaa liikenteelle valmistellaan parhaillaan.
  • On muodostettu maan suuria ja koko ajan kasvavia etuoikeutettuja ammatti-, luku- ja kirjoitustaidottomia vähemmistöjä, joita eivät koske samat lait kuin valtaväestöä.
  • Vähemmistöille on taattu erityisasema niin toimeentulossa kuin arkielämässäkin ja jotka lopulta aiheuttavat maan sosiaalisen ja taloudellisen täydellisen romahduksen.
  • On kiristetty verotusta niin ettei keskivertokansalaiselle jää mitään käteen.
  • Ylin poliisijohto on politisoitu kaikkien diktatuurien tavoin.
  • Poliitisen johdon ohjeilla kehitellään koko ajan mitä sairaimpia veroja kuten asuntotulo-, rasva-, sokeri- ja hiilidioksidivero.
  • Poliisihallinnosta on puhdistettu poliittisen ajojahdin vuoksi valtava määrä osaamista ja kyvykkyyttä. Tämä on johtanut poliisin keskiportaan täydellisen halveksivaan asenteeseen poliittista johtoa kohtaan.
  • On menty historian syvimpään lamaan täysin valmistautumatta.
  • Istuva hallitus on ohjeistanut oikeuslaitoksen aloittamaan poliittiset oikeudenkäynnit, joita on ollut jo useita.
  • Hallituskauden aikana koko oikeuslaitos on menettänyt täysin uskottavuutensa, josta historian oppien mukaan seuraa aina väkivaltaa ja poliittinen vallankumous.
  • On eletty hyvinä vuosina kuin siat vatukossa ja lopputuloksena otetaan velkaa kolmannes julkisista menoista.
  • On jaettu veronmaksajien rahoja täysin päättömästi ympäri Eurooppaa ja maailmaa.
  • Suomi on nopeasti noussut hallituksen avustuksella ihmiskaupan suurvallaksi.
  • On asetettu kreikkalaisten oikeus jäädä eläkkeelle 45-vuotiaina ja kaikkien Suomeen saapuneiden somalien oikeus saada ilmaisia superasuntoja Helsingin keskustasta kaikkien suurimmaksi prioriteetiksi samalla kun esim. vanhustenhuolto on täysin ala-arvoisesti hoidettu.
  • Hallitus ja sen poliittisena ruumiina vielä nytkähtelevä oikeusministeri on antanut lakiesityksen, jolla lopetetaan sananvapaus Suomessa.
  • Harmaa talous on hallituskauden aikana karannut täysin käsistä ja meno alkaa muistuttaa itä-Euroopan paskavaltioita. Hallitus on tukenut kehitystä purkamalla aktiivisesti valvontaa etenkin ns. monikulttuurisilta aloilta.
  • On rajoitettu ja hankaloitettu ihmisten asumista siellä missä he haluavat mitä oudoimmilla tavoilla. Tekosyynä käytetään hiilipäästöjä, joilla ei ole mitään merkitystä.
  • On kierretty rutiininomaisesti valtion, kuntien eläkeläisten, opiskelijoiden, rahapelejä pelaavien ja yleishyödyllisten säätiöiden rahoja omiin taskuihin.
  • On aloitettu hyökkäyssota sekä Afganistanissa että Somaliassa.
  • Hallitus on toiminut aktiivisesti saadakseen itä-Eurooppalaisen järjestäytyneen rikollisuuden Suomeen. Itämafialle on mm. järjestetty majoitusta, ilmaisia lentoja ja sosiaalitukea. Usea ministeri on ilmaissut tukensa kehitykselle.
  • On luotu maahan Lähi-idästä ja Somaliasta peräisin oleva terroristiverkosto(ja) ja samalla asetettu Suomi potentiaaliseksi iskukohteeksi terroristeille.
  • On osoitettu ja yhä enemmän osoitetaan halveksintaa kaikin tavoin asiansa hoitaneille ihmisille ja syytetään heitä mm. rasisteiksi lähes jokaisen ministerin suulla.
  • On kasvatettu nälkäisten ihmisten ruokajonot kilometrien mittaisiksi.
  • On säädetty olemassa olevalle todellisuudelle tukuittain täysin vieraita lakeja (paskalaki, asunto-osakeyhtiölaki, jne), jotka aiheuttavat miljardikustannukset veronmaksajille ja jotka ovat merkittävällä tavalla kaventaneet yksilönvapauksia.
  • On esitetty perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan suulla sharia-lain ottamista käyttöön Suomessa.
Published in: on 17 joulukuun, 2010 at 3:28 pm  Comments (23)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/12/17/loppuarvio-terijoen-ii-hallituskausi-2007-2011/trackback/

RSS feed for comments on this post.

23 kommenttiaJätä kommentti

  1. No hei, sentää tämä Terijoen hallitus ei ota käskyjään Moskovasta, vaan Brysselistä.
    Moskova edusti byrokraattien mielivaltaa demokratian yli, Bryssel taas edustaa … tai ei mitään.

  2. Noista onnistumisista,,,,
    On epäilty kotitalousvähennysten nostaneen hintoja ja on havaittu, ettei ulkomaalaiset lääkevalmistajat välttämättä vaivaudu tuomaan enää kalleita uutuuksia suomen pellemarkkinoille…
    Onneksi on mahdollisuus äänestää ensi vaaleissa
    missi-essiä.

  3. Kiitos kommenteista.

    Kirjoitin tuon yllä olevan kauheassa kiireessä ja vielä pätkivän puhelinliittymän kautta, mutta toivottavasti ainakin idea siitä tulee ilmi. Josko huomenna toivottavasti olisi aikaa hioa tekstiä ja pointteja vielä terävimmiksi.

    Nopeasti oikoluettuna olen samaa mieltä kirjoitukseni kanssa…:).

  4. Ei nyt sentään. Kyllä tämä hallitus on suurituloisia kovasti suosinut ja alentanut nimenomaan näiden yli 4000 e/kk tienaavien verotusta. Mutta kyllä se kokomuksen ja edunvalvontajärjestöjen vastustamisesta huolimatta on saanut jotain hyvääkin aikaan.Esim.eläkeläisten perusvähennyksen nostaminen ja alimpien kansaneläkkeiden nosto.Niin suuria taloudellisia menetyksiä ei kansantaloudelle ole onnistuttu saamaan kun Lipposen hallitukset.MM Sonera kaupat. Enson fuusio Stora-yhtiöön ja sekoilut Amerikan markkinoilla.molemmissa lienee yli 5 mildardin euron menetykset.Vastaa kaksinkertaisia sotakorvauksia summiltaan.Mikä pystyy nämä ennätyset rikkomaan?

  5. Valtion ajaminen kohti velkakriisiä ja itsenäisyyden menettämistä (ks. Irlanti ja Kreikka) rikkoo kyllä nuo ennätykset reippaasti.

  6. Ei ole mitenkään kirkossa kuulutettua etteikö tämä hallitus ehtisi jakaa vielä rahaa ennen vaaleja. Kreikan valtion velkakirjojen korkotaso alkaa olla taas samaa luokkaa kuin toukokuussa.

  7. @Esko *Katajamäki
    Jos nyt ”paskoista diileistä” puhutaan, niin väittäisin että Kemira GrowHown ja sitä myötä Soklin myyminen oli yksi paskimmista Suomen historiassa. Muistelen, että diili on luokkaa 200 miljoonaa ja yksistään Soklin nykyarvoksi on heitelty arvioita 20-40 miljardin luokkaan. Ja jos tämä ei riitä, niin onhan tässä ehditty myymään yhtä sun toista muutakin pilkkahintaan ulkomaalaisille sekä nykyisellä hallituskaudelta että edeltävällä.

    En sano tätä mitenkään Lipposta tai ketään muutakaan puolustaakseni, väitän vain, että jos nyt ei ole Kokoomuksen nousun aikaan tehty ennätystä yhteisen omaisuuden kusemisesta, niin varmaan aika helvetin lähellä ollaan.

  8. Kyllä minusta kokoomus on jo mennyt yli, nykyisen hallituksen toimien hinta näkyy kokonaisuudessaan vasta lähitulevaisuudessa. Ja silloin on kyllä odotettavissa myös mellakoita ja ampumista.

  9. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä:

    ———copypaste—————-

    The following are 19 facts about the deindustrialization of America that will blow your mind…

    #1 The United States has lost approximately 42,500 factories between January 2001 – November 2010.

    #2 Dell Inc., one of America’s largest manufacturers of computers, has announced plans to dramatically expand its operations in China with an investment of over $100 billion over the next decade.

    #3 Dell has announced that it will be closing its last U.S. manufacturing facility in Winston-Salem, North Carolina in November. Approximately 900 jobs will be lost.

    #4 In 2008, 1.2 billion cellphones were sold worldwide. So how many of them were manufactured inside the United States? Zero.

    #5 According to a new study conducted by the Economic Policy Institute, if the U.S. trade deficit with China continues to increase at its current rate, the U.S. economy will lose over half a million jobs this year alone.

    #6 As of the end of July 2010, the U.S. trade deficit with China had risen 18 percent compared to the same time period a year ago.

    #7 The United States has lost a total of about 5.5 million manufacturing jobs since October 2000.

    #8 According to Tax Notes, between 1999 and 2008 employment at the foreign affiliates of U.S. parent companies increased an astounding 30 percent to 10.1 million. During that exact same time period, U.S. employment at American multinational corporations declined 8 percent to 21.1 million.

    #9 In 1959, manufacturing represented 28 percent of U.S. economic output. In 2008, it represented 11.5 percent.

    #10 Ford Motor Company recently announced the closure of a factory that produces the Ford Ranger in St. Paul, Minnesota. Approximately 750 good paying middle class jobs are going to be lost because making Ford Rangers in Minnesota does not fit in with Ford’s new ”global” manufacturing strategy.

    #11 As of the end of 2009, less than 12 million Americans worked in manufacturing. The last time less than 12 million Americans were employed in manufacturing was in 1941.

    #12 In the United States today, consumption accounts for 70 percent of GDP. Of this 70 percent, over half is spent on services.

    #13 The United States has lost a whopping 32 percent of its manufacturing jobs since the year 2000.

    #14 In 2001, the United States ranked fourth in the world in per capita broadband Internet use. Today it ranks 15th.

    #15 Manufacturing employment in the U.S. computer industry is actually lower in 2010 than it was in 1975.

    #16 Printed circuit boards are used in tens of thousands of different products. Asia now produces 84 percent of them worldwide. Before 1992 US was the largest producer

    #17 The United States spends approximately $3.90 on Chinese goods for every $1 that the Chinese spend on goods from the United States.

    #18 One White House economist is projecting that the Chinese economy will be three times larger than the U.S. economy by the year 2045.

    #19 The U.S. Census Bureau says that 43.6 million Americans are now living in poverty and according to them that is the highest number of poor Americans in the 51 years that records have been kept.

    ———copypaste—————-

    Valitettavasti länsimaita ajetaan alas melko isolla vimmalla.

  10. Ave,
    Kiitos yhteenvedosta, eli terijoki 2 plussat ja miinukset.
    Ne plussat oli sanottu parissa lauseessa, ei niitä paljoa ole todellakaan tällä porukalla. Sitten tuleekin saatanan pitkä miinuslista, oikeastaan suoraan sanottua se on tämän maan tuholista.

    Mitä helvettiä muuten nämä paskalehdet oikein länkyttää; siis että kumpi on seuraava pääkanisteri, mari lahnanen vai vedäkäteinen?
    Siis eikö saatana ole muka mitään muuta vaihtoehtoa, hä?

    Soini sai saatana samassa haista-vitun-kallupissa 14%, joka on iso määrä sekin. Mutta eihän nyt Soini voisi pääministeri olla, ei tietenkään? Sen pitää olla joku mokuttaja-hyysäri. 😛

    Alkaa muuten nyt riittämään vaihteeksi tämä saatanan ilmaston lämepeneminen. Multa ainakin jäätyy pää irti tässä pakkassa ja tuulessa, vituttaa jo tämä lämpeneminen….

    Hyvää 4. Adventtia kmminkin kaikille! Ottakaa tästä Joulusta nyt kaikki irti. Voi olla, että ensi joulu on melko kusinen….

    Amen ja Parabellum.

  11. Juu ei niitä plussia kyllä hirveesti voi jakaa..

  12. Juuri näin. Kiitos dokumentoinnista.

  13. ”In the United States today, consumption accounts for 70 percent of GDP. Of this 70 percent, over half is spent on services.”

    Eli USA:ssa ollaan jo tilanteessa, jossa huomattava osa työvoimasta yrittää elättää itsensä toistensa paitoja pesemällä?
    Suomessahan tällaisesta kehityksestä varoiteltiin kymmenkunta vuotta sitten. Nyt taas poliitikot puhuvat siitä, kuinka kehittämällä sosiaali- ja koulutuspalveluista vientituotteita saadaan Suomen talous nousuun. Hohhoijaa…
    Ainakin ennen laajamittaisemman viennin aloittamista kannattaisi harkita maksun ottamista nykyisistä, ulkomaalaisille ilmaiseksi jaettavista, mutta suomalaisten veronmaksajien kustantamista palveluista.

  14. Kiitos kommenteista.

    Joista tuli mieleeni, että pitääkin analysoida hieman tätä palveluihin perustuvan yhteiskunnan taloutta ja sen kestävyyttä.

    Missä sellainen miinusnollasummapeli on onnistunut? Voiko se edes teoriassa toimia?

  15. ”vaivaudu tuomaan enää kalleita uutuuksia suomen pellemarkkinoille”

    Vastaavan halvemman valmistaja vaivautuu kyllä. 😉

  16. Hyvinhän tuo Yhdysvaltojenkin palveluyhteiskuntamalli on toiminut niin kauan kuin vastapainetut dollarit kelpaavat maksuksi aineellisista hyödykkeistä. (Kiinalaiset tavarat ja Lähi-idän energia)

    Mutta mitäpä sitten, jos joku päivä dollari ei enää sovikaan?

  17. Äärimmäisen satunnaisena lukijana en aina oikein pysy kärryillä, mitä näissä haetaan.

    # On kiristetty verotusta niin ettei keskivertokansalaiselle jää mitään käteen.

    En tajua tätä väittämää. Vuoden 2009 verotus oli karvan verran tiukempaa kuin vuoden 2007, mutta vuoden 2010 verotusta alhaisempaa verotus oli viimeksi joskus 1980-luvulla.

    Yhteiskuntarakenteen murenemisesta ”palvelusektorin” kasvamisen vuoksi on tullut jo naurettava hokema. Palvelun ja teollisuuden ero on tilastoissa osapuilleen se, että jos koneenkäyttäjällä on haalarit, se on töissä teollisuudessa, jos sillä on huppari, niin se on palvelua. Jos paperitehdas ostaa laitteiden huollot ulkopuolelta, niin tämä arvonlisä kirjataan ”palveluna”, ja tehtaan palkkalistoilla tehtynä se on ”teollisuutta”. Samoin jos tehtaan kirjanpidon hoitaa tilitoimisto, se on palvelua, jos kirjanpitäjä on oma työntekijä, se onkin teollisuutta.

  18. Tiedemies: ’En tajua tätä väittämää.’

    Laskepa huviksesi kaikki veroluonteiset maksut veroasteeseen mukaan.

    Ainoa edes sinnepäin kuvaava mittari on ostovoima. Miten se on kehittynyt suhteessa vaikkapa Ruotsiin tai Saksaan viimeisen kolmen vuoden aikana?

    Tuo naurettava hokema palvelusektorin murentavasta vaikutuksesta on vain totta. Me voimme pestä toistemme paitoja iäisyyteen asti, kunnes varallisuutemme on loppunut. Jos pesisimme vaikkapa urugualaisten paitoja, saisimme toisillemme jotain jaettavaa lisää. Jos tämä ei mene jakeluun, niin voivoi.

    Ei se niin vaikeaa ole.

    Vastaan jo valmiiksi seuraavaan argumenttiisi. Jos Suomi on osa kansainvälistä taloutta, niin miksi minun ja yritykseni taloutta ohjataan Suomen lakien mukaan eikä esim. vaikkapa Cayman-saarien lakien mukaan? Tai Luxembourghin lakien?

    Joskus tuntuu, että aivan yksinkertaisetkin perusteet talouden toiminnasta ovat useilta itseään älykkäiksi arvostavilta aivan kateissa.

  19. Ei minun pointtini ollut siinä, että paitojen peseminen tuottaisi lisää jaettavaa, vaikka se voikin niin tehdä välillisesti: palvelu tuottaa lisää aikaa niille, joiden paitoja pestään, joten näille jää enemmän aikaa tuottaa jaettavaa muille; en väitä että näin on.

    Pointtini oli, että Suomen kansantalouden, kuin myös USA:n vastaavan kirjanpidossa nimitetään yhä enemmän palveluiksi jotain, mikä ennen oli teollisuutta. Jos Jorma ja Pena ennen rakensivat 100 hilavitkutinta käsin, ja nyt pomo on ostanut koneen, jota käyttää Pena (teollisuutta) ja huoltaa Jorma freelance-sopimuksella (palvelua), ja hilavitkuttimia syntyy 200, ei talouteen synny vähemmän, vaan enemmän jaettavaa. Väitän, että merkittävä osa palveluiden lisääntymisestä on tällä tavalla näennäistä.

    Osa tietenkin tulee siitä, että ihmiset syövät enemmän ravintoloissa, kun koneiden ja tehtaiden pyörittämiseen tarvitaan vähemmän väkeä. Mutta ei tässäkään synny vähempää jaettavaa, vaan edelleen: Niiden koneiden tekemän paskapaperin, suksien ja muffinssivuokien tms. lisäksi yhteiskunnassa on silloin useampia gourmet-illallisia, hierontoja, personal-trainerillä käyntejä, jne. Nämäkin ovat jotain, mikä on ”jaettavaa”.

    Ei ihminen vaurastu sillä, että sillä on kaksi rosteri-juustoraastinta yhden sijaan tms romua nurkat täynnä, vaan sillä, että ihmisellä on enemmän sellaisia hyödyllisiä resursseja käytössään, joita hän arvostaa. Ei se todellakaan ole niin vaikeaa, siinä olet oikeassa.

  20. Ok Tiedemies, ymmärrän pointtisi ja olemme samaa mieltä.

    Talous, Sinun ja minun, perheemme ja läheisimpiemme hyvinvointi on vain kiinni talouden evoluutiosta. Vahvin, nokkelin ja nopein voittaa.

    Dilemma onkin siinä, että samalla ainakin minä haluaisin pitää tämän maan harvaanasuttuna, puhtaana, siistinä, luontoa kunnioittavana, demokraattisena, tasa-arvoisena paikkana, jossa asiat toimivat ja sellaisena, jonka voisi ylpeänä lapsillensa jättää.

    Joku voi väittää, ettei se ole mahdollista, mutta minä ainakin taistelen sen eteen viimeiseen veripisaraani saakka.

  21. Dilemma onkin siinä, että samalla ainakin minä haluaisin pitää tämän maan harvaanasuttuna, puhtaana, siistinä, luontoa kunnioittavana, demokraattisena, tasa-arvoisena paikkana, jossa asiat toimivat ja sellaisena, jonka voisi ylpeänä lapsillensa jättää.

    No, ainakin toistaiseksi se pelittää ihan kohtuullisen hyvin. Ja siitä veroasteesta: Tilastokeskuksen bruttoveroasteen määritelmään lasketaan paitsi varsinaiset verot, myös pakolliset sotu- ja eläkemaksut, RAY:n ja Veikkauksen tulot, tullit, tarkastusmaksut ja televisiolupamaksut.

  22. Ja taidetaan muuten laskea jopa Alkon voitot. Siitä en ole varma.

  23. Hyvä kirjoitus. Olen pitkälti samaa mieltä. Sen kuitenkin asettaisin mietintään, miten paljon nykyinen hallitus on syyllinen Suomen velkataakkaan. 90-luvun lopulla oltiin jo noustu lamasta, ja oltiin keskellä kiihkeintä IT-kuplaa. Jo tuolloin valtiolle tuli rahaa ovista ja ikkunoista. Ehdottiko kukaan edellisissä hallituksissa yli 10 vuoden aikana, että jo otetusta velasta olisi järkevää päästä eroon ennen seuraavaa lamaa? Ei varmaankaan ainakaan riittävän painokkaasti. Sen sijaan kaikki lisäraha hassattiin paisuttamalla julkistasektoria entisestään. Nykyinen hallitus teki mielestäni ihan oikein ottamalla lainaa, kun lama alkoi. Toki, tänä viimeisenä hallitusvuonna olisi pitänyt kyllä jo ryhtyä leikkaamaan kovalla kädellä, eikä vivuttaa lisää kuin huomista ei olisi. On silkkaa idiotismia puhua 10mrd. budjettivajeesta, kun todellinen vaje on ainakin 20mrd. lainanlyhennyksen kanssa.


Jätä kommentti