Ritva Viljanen ja hulluuden anatomia

Jokainen tietää omasta arkikokemuksestaan, että ihmiset voidaan jakaa kahdella hyvin kuvaavalla akselilla nelikenttään, jossa ominaisuuksia ovat tyhmyys/fiksuus ja laiskuus/ahkeruus. Työelämässä vahingollisin on tietysti ahkera-tyhmä yhdistelmä.

Oman ulottuvuutensa tähän luokitteluun tuo kaikista vaarallisin ihmisen ominaisuus, eli hulluus. Tarkoitan siis sellaista normaalin käsityskyvyn ylittävää raivohulluutta, joka saa oikeasti todella pahaa ja korjaamatonta jälkeä aikaan.

Siinä vaiheessa, kun Suomi on vajonnut samaan kumpujen yöhön, mihin suurin osa Länsi-Euroopasta on jo uppoamassa, tulee varmaan aika usealle mieleen se, että miten perkeleessä tässä meni näin käymään. Ihan historiankirjoituksen valossa kannattaa nostaa yksi henkilö nyt esiin. Hän on yksi pääsyyllisiä siihen, kun tulevaisuuden Suomessa lähiöt palavat, kaduilla virtaa veri, koulut ovat äläwäbälä-lääviä ja ihmiset pakenevat joko maan sisällä tai maasta pois.

Ritva Viljanen, olkaa hyvä.

Kuvan lähde: Ovi Magazine.

Ritvan koottuja ajatuksia on seuraavassa. Saatte harkita itse, miten ne asemoitte mihinkin mielenterveyden häiriön luokkaan.

 • Ihmiset liikkuvat entistä enemmän yli rajojen, ja monikulttuurinen Suomi kehittyy koko ajan.
 • Suomen – ja myös muiden EU-maiden – väki vanhenee, ja huoltosuhde heikkenee.
 • Monikulttuurinen työyhteisö ja toimintaympäristö voivat olla merkittäviä innovatiivisuuden kasvualustoja.
 • Esimerkiksi rasistinen vitsi, manne-vitsi, on vain rasismia, ei mitään muuta.
 • Hän vertaa Suomen jähmeitä asenteita esimerkiksi Belgiaan, jonne on muuttanut monia suomalaisia.
 • Pitää ainakin varoa, ettei synny mitään uutta siirtotyöläiskäytäntöä. Tilapäismuutossa on usein niin, ettei saa tuoda perhettä mukanaan. Nämä ratkaisut eivät ole olleet kovin onnistuneita Euroopassa.
 • Suomi tarvitsee maahanmuuttoa, sillä ulkomaalaisten osuus on vain kaksi prosenttia väestöstä, mikä on koko Euroopan pienin.
 • Turvapaikanhakijat ovat keskimäärin 20-29 -vuotiaita nuoria miehiä. Siinä on hyvää, nuorta, oppimiskykyistä työvoimaa.
 • Vain kansainväliset, luontevasti monikulttuuriset yhteiskunnan pärjäävät.
 • Suomessa edelleen vähiten Euroopan unionin alueella ulkomaalaisia.
Published in: on 9 huhtikuun, 2008 at 1:48 pm  Comments (15)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2008/04/09/ritva-viljanen-ja-hulluuden-anatomia/trackback/

RSS feed for comments on this post.

15 kommenttiaJätä kommentti

 1. Minusta Viljanen ei ole suinkaan hulluimmasta päästä. Sen sijaan hän edustaa puhdasverisintä glossokratiaa, jossa tärkeintä on olla hyvältä ja kauniilta kuulostavien asioiden puolesta (nollatoleranssi jne.) pahoja asioita vastaan.

  Viljanen puhuu kauniilta kuulostavaa ja sisällöltään tyhjää puppaa.

  Oma suosikkini raivohullujen listalle on kaupunkimaantieteen dosentti Vaattovaara.

 2. Näillä ”lukeneilla” naisilla ja miehillä on menossa MUTU missio. Tuo on mielenkiintoista puhetta kun meillä on vain 2% tummia rumpalipoikia. Eihän sillä voi elvistellä hienoissa kokouksissa maailmalla. Olisi kiva tietää mihin se sakki saadaan asumaan kun kämppiä ei riitä suomalaisillekaan.Meinaako ”he” asuttaa ne väkisin suomalaisten koteihin. Helsingin seudulla valitetaan kun ei saada ammattitaitoista henkilökuntaa töihin vuokra-asuntojen puutteen takia. Kuinkahan paljon tämä työvoimareservi on saanut näitä edukkaita vuokrakämppiä vastikkeetta asuttavakseen.Pitäisi varmaan siirtää Hgin rautatieasema Kainuuseen niin rupeaisi tilaa löytymään. Ai mikä tuo MUTU on? Sehän on musta tuntuu.

 3. Heips, julkishallinnossa työskennelleenä havaitsin, että yleneminen edellytti erästä puoluekirjaa.

  Mutta kaikkein tärkeintä oli ja on (muodollisen pätevyyden ohella) se, että valittu on

  – hullu
  – tyhmä
  – ja helvetin hyvä jauhamaan paskaa.

  Nämä kolme kovaa ominaisuutta niin eiköhän virkoja ala avautua.

  t. työtön maisteri

 4. ’Minusta Viljanen ei ole suinkaan hulluimmasta päästä.’

  Mielestäni suurin ero on siinä, että Viljasella on oikeaa valtaa. Jokin Vaattovaara on vain puhuva pää, julkisuudenkipeä pösilö.

  Ritva Viljanen käytännössä kirjoittaa lakeja, jotka vaikuttavat suomalaisten elämään ehkä enemmän kuin mikään yksittäinen asia koko maan historiassa. Lakeja tehdään sitten seuraavan logiikan ohjauksessa:

  – Suomi tarvitsee lisää AIDSia, koska täällä on HIV-potilaita suhteellisen vähän.
  – Suomeen tarvitaan lisää maahanmuuttoa Pohjois-Afrikasta, koska täällä ei polteta autoja vielä juuri lainkaan.
  – Suomeen tarvitaan lisää työperäisyyttä, koska absoluuttisesti pahoinpitelyitä on Helsingissä vähemmän kuin Lontoossa.

 5. ”Tuo on mielenkiintoista puhetta kun meillä on vain 2% tummia rumpalipoikia. ”

  Höpön. Meillä on ulkomaalaisia 2 %, siitä tummat rumpalit muodostavat vähemmistön.

 6. ”Mutta kaikkein tärkeintä oli ja on (muodollisen pätevyyden ohella) se, että valittu on

  – hullu
  – tyhmä
  – ja helvetin hyvä jauhamaan paskaa.

  Nämä kolme kovaa ominaisuutta niin eiköhän virkoja ala avautua.”

  😀

  Ei tee kyllä vaikeuksia uskoa tuohon. Valitettavasti.

  Voi hyvin kuvitella jonkun kokouksen, jossa sisäministeriön linjauksia päätetään. Jokainen järkevä tyyppi laskee laskuja tai pelaa pelejä kännykällä ja ajattelee, että voi vittu, kai tästäkin johonkin päästään.

  Ne järkevät pysyvät sitten omilla paikoillaan ajasta iäisyyteen ja mielipuolisimmat visioijat nousevat aina vain ”parempaan” virkaan. Homma loppuu, kun järkevät ihmiset kieltäytyvät enää laskemasta laskemasta laskuja ja rupeavat pelaamaan vain pelejä.

  Noin luulisin valistuneen arvauksen perusteella homman menevän.

 7. Kyllä olet tuossa oikeassa. Onkohan Viljanen termin ”työperäinen maahanmuutto” keksijä?

  Maahanmuutto ei ole aiemmasta muuttunut yhtään työperäisemmäksi, mutta termiä viljellään, koska se kuulostaa paljon paremmalta kuin ”pakolaisten vastaanotto”, ”turvapaikanhakijat” tai ”humanitaarinen maahanmuutto”.

 8. ”Suomi tarvitsee maahanmuuttoa, sillä ulkomaalaisten osuus on vain kaksi prosenttia väestöstä, mikä on koko Euroopan pienin.”

  Hyvin perusteltu!

  Tai sitten ei.

 9. Aikookohan Viljanen saada Somalit poimimaan marjoja metsiin ? Vai joudutaanko poimijoita hakemaan 10 000 km päästä. Ainakin Somalinaisten kaavun pituus sopii hyvin suolla rämpimiseen, eikö totta.

 10. Mielenkiintoinen tilasto (euroopan) eri maista ja mitä on odotettavissa

  What Islam is not

 11. Jos Suomessa on 2% ulkomaalaisia joista nämä muutamat tummat rumpalipojat aiheuttavat ongelmia siihen tahtiin että virkamiehiäkin hirvittää ja lisää vielä halutaan?
  Tälle elintasoturvapaikka turismille on välittömästi tehtävä jotain ennenkuin meilläkin on omat malmöt ja mogadishut.Viljasen ja Holmlundin ajama suomen kansalaisten aseistariisunta-missio rikkoo jo ihmisoikeuksiakin jos vanhojen rikosten perusteella aletaan aselupia peruuttamaan.Käsittääkseni suomessa on ollut tapana antaa ihmisen jatkaa elämäänsä hänen kärsittyään saamansa rangaistuksen eikä suinkaan koittaa…

 12. miks meidän pitää raahata tänne jumalauta tuhansien kilsojen päästä noita terroristeja ja raiskaajia ja maksaa vielä pelkästään rahallisesti vuosittain miljardeja siitä? ihmishenkien, suomalaisten hyvinvoinnin ja oman kulttuurimme ja turvallisuuden hinnasta puhumattakaan.
  ei mee mun päähän.

  kai mä otan tosta kadulta jonkun piripään asuun mun luo ja maksan sille sata tonnia et jos se vaikka siihen rahaan tappais mun koirat, raiskais mun muijan ja sit tappais mut ja vetäis takapihalle lippusalkoon somalian lipun. eihän kukaan tällaista tee itselleen ja perheelleen kun asian näin esittää, mutta ihan täsmälleen samaa tekee suomen valtionjohto, kukkahattutädit ja kaikki jotka suosii monikulttuurisuutta. tosin piripään tilalla on sit kymmeniä tuhansia mustia jotka on raahattu tänne milloin mistäkin, sadan tonnin tilalla on muutama miljardi ja mun koirien, muijan ja mun tilalla tai lisäksi on sit kymmenet tuhannet muut suomalaiset.

  mut antaa juu viljasen sun muiden hoitaa asioita ja rasismi on kauhea rikos, eikä suinkaan ihmisen luonnollinen vaisto ja voima suojella sitä mitä rakastaa, on omaa ja tärkeää

 13. Mikä ihme on innoittanut Demlat pakolaishyysäreiksi? Taitaa olla se demloja työllistävä vaikutus tärkein?

 14. Ritva Viljanen se on aktivoitumassa kesää kohden! Hänen nollatoleranssinsa terävöitynee jopa 0.0-toleranssiksi kaikkea maahanmuuton vastustamista kohtaan.

  No voihan kaikki maailman pököpäät. Eihän tuollaista vastaan voi muuta tehdä kuin sylkäistä, kadulle tai vaikka jalkoihinsa. Vaaleja tässä on odoteltava. Annetaanhan vaaleissa suuren luudan lakaista!

 15. Viljasika on kyllä hullu, mutta nuo eivät ole pahimpia hänen ajatuksistaan…


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: