Ilmastonmuutos ja informaatiosota

Edelliseen kirjoitukseen liittyvänä yksittäisenä huomiona radion aamu-uutisissa tuli pääjuttuna jokin aika sitten hehkutus siitä, että hirmumyrskyjen määrä on räjähdysmäisessä kasvussa.

Jutussa haastateltiin meteorologian laitoksen asiantuntijaa, joka totesi, että asia ei ole näin, vaan myrskyjen aiheuttamien vakuutuskorvausten määrä on kasvussa. Asia ei mennyt toimittajalle millään tavalla jakeluun ja viesti oli edelleen se, että hurrikaanien määrä on ihmisen toiminnan seurauksena kasvussa.

Luonnontieteisiin vahvasti uskovana voin ainakin sen todeta, että käynnissä on ilmeisesti maailmanhistorian suurimpiin kuuluva informaatiosota asian tiimoilta.

Jos asia kiinnostaa, alla olevat kirjoitukset kannattaa lukea, kaivaa itse lisää tietoa ja tehdä itse omat johtopäätöksensä.

En tosin ihmettelisi lainkaan, vaikka johtopäätös olisikin vankeuteen johtava ajatusrikos.

Linkit:

http://tinyurl.com/76bowg

http://preview.tinyurl.com/7pglj8

Advertisement
Published in: on 2 tammikuun, 2009 at 2:54 pm  Comments (9)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/01/02/ilmastonmuutos-ja-informaatiosota/trackback/

RSS feed for comments on this post.

9 kommenttiaJätä kommentti

 1. Itse en pidä ihmisen aiheuttamaa ilmastomuutosta todennäköisenä hypoteesina.

  Ilmastomuutoksesta on vuosien varrella tehty politisoitua tiedettä, jossa totuus on hukkunut katastrofiuutisoinnin ja hysteerisen uskonnollisen propagandan jalkoihin. Mediassa kaikki sääilmiöt yritetään selittää ilmastomuutoksen kautta. Ainakin siitä voi olla varma, että media ei tiedä, mistä puhuu.

 2. Itselläni ei ole muuta kantaa kuin se, että epäilen vahvasti. Vaikka miten kaivaa tietoa (on muuten pohjaton suo), selkeää faktapohjaista näkemystä on vaikea rakentaa.

  Tuossa hypetyksessä on se hyvä puoli, että jotain oikeasti ympäristöä suojelevaa tulee tehtyä ehkä väärän asian varjolla.

  Todella vaarallista ja vastenmielistä on ilmiön käyttäminen politiikassa ja ihmisten vedättämisessä. Monikulttuurisuus on rikkaus ja ilmastonmuutos johtuu Sinusta.

  Jos jokin haisee Orwellille, näyttää Orwellilta ja tuntuu sille, niin todennäköisyys Orwelliin on aika suuri.

 3. Ilmastonmuutos paatoksesta tulee mieleen ajat 70 luvulla. Silloin kaikki negatiivinen johtui USA:n imperialisteista. Kaikki positiivinen oli taas NL:n imperialismia. Ota nyt sitten näistä selvää.

  Töissä kuuntelen paljon radiota ja välillä YLE:n toimittaja kun ottaa jonkun asenteen päälle, niin sitä ei sitten käännetä millään. Se joskus vi****aa.

  Mutta kun saamme suomipojalta aseet, viinan ja muun kivan pois. Niin maailma pelastuu ja maailman naiset. Eikös puolenkansan rouva arvojohtaja näin sanonut puheessaan.

 4. Oma ”kasvihuone” kriittisyys perustuu Octaviuksen aksioomaan.

  ”Jos viherpuna kannattaa, se on järjetöntä”, vai miten se nyt oli..

  Lisäksi kun on elänyt otsoonokadon, happosateiden, ydinsodan ja vesipulan yms. varjossa koko nuoruutensa niin se jotenkin kovettaa sydämen…

 5. Tohtorilla oli pointti.

  Kaikki mitä Sinnemäki kannattaa on luonnotonta. Tai tämä fakta pätee aina siihen saakka kun Vihreät lausuu jotain järkevää.

  Edes jotain…

 6. Ave,
  Pakko laittaa jotain lusikkaa soppaan. Juu, tästä ilmaston muutoksesta on lausuttu jo aivan tarpeeksi kaikkea paskaa. Kova totuus on se, että jääkausi on ollut 4 kertaa täällä n. 10.000 vuoden välein, siis on tullut vitusti jäätä ja sitten se on sulanut pois.
  Juu, tulee mieleen, että onkohan luonnolla kanssa joku sykli näissä jutuissa…
  Säälittäviä ovat kaikki bio-energia-ja muut energia-runkkarit, taitaa olla todellinen rahastus meneillään tämän ilmastonmuutosuskonnon varjolla, todella paskaa kaikki.
  -P-

 7. Pistähän pompeius yks nolla lisää tuohon jääkausien väliin…Nykyinen jääkausiaika alkoi öbaut 2,6(?) miljoonaa vuotta sitten, jonka aikana jääkaudet ovat toistuneet eri mittaisissa sykleissä. Nykyään jääkaudet toistuvat n. 100 000 vuoden välein, jokaiseen yksittäiseen jääkauteen kuuluu kylmiä ja lämpimiä vaiheita.

 8. Octavius: Tuossa hypetyksessä on se hyvä puoli, että jotain oikeasti ympäristöä suojelevaa tulee tehtyä ehkä väärän asian varjolla.

  Epäilenpä vain, että hypetyksen jälkeen viivan alle jää ympäristönkin kannalta pitkä miinusmerkki, jota eivät jotkut satunnaiset hyvät toimet paljoa lämmitä.

  Kun jatkuvasti entistä suurempi siivu tavallisten ihmisten piirakoista siirretään väkisin ilmastonsuojelun nimissä energiayhtiöille, teollisuudelle ja julkiselle sektorille, niin ”tavalliset” ympäristöteot alkavat kiinnostaa kansalaisia aina vain vähemmän, erityisesti jos ne aiheuttavat kustannuksia. Ihmisten valitessa yhä useammin halvemman ja vähemmän ympäristöystävällisen tuotteen niitä tuotteita myös kielletään yhä hanakammin. Pian onkin sitten pystyssä hehkulamppujen, muovipussien yms. musta pörssi ja metsät ja vesistöt täynnä ”yksityisiä” kaatopaikkoja…

  Tarvehierarkiassa ympäristönsuojelulliset asiat tulevat vasta melko korkealla mukaan kuvioihin. Ihmisiä ihan oikeasti kiinnostaa enemmän se oma ja perheen perustoimeentulo ja -hyvinvointi kuin ympäristön tila, varsinkin jos ne ympäristöongelmat voi tuupata hieman kauemmaksi omasta asuinympäristöstä. Ihmisten köyhdyttäminen ja valintojen rajoittaminen ilmastonsuojelun varjolla voi aiheuttaa ainoastaan haittaa tässä kuvassa ja pienistä puroista muodostuvat sitten ne suuret virrat.

 9. http://koti.phnet.fi/petripaavola/maapallonpelastusoperaatio.html

  Tiedemiesten ja asiantuntijoiden lausuntoja

  Ilmastonmuutos luultua pahempi

  Tutkimukset osoittavat ilmastonmuutoksen olevan huonommalla tolalla kuin mitä ennusteet ovat sanoneet. Lämpötilat ovat nousussa ja jääpeite sulaa nopeammin kuin on ennustettu. Australian kohdalla ilmastonmuutos on hälyttävää. Seurauksena tulee olemaan lisääntyvää kuivuutta sekä suurpalot lisääntyvät. Jäätiköiden nopea sulaminen kohottaa myös merenpinnan korkeutta. Ympäristötutkijoiden mielestä Australian hallituksen täytyy ottaa vastuuta ympäristöstä. Saastuttavaa energiaa ei tule käyttää. On pyrittävä käyttämään puhtaampia energianlähteitä ja uutta puhtaampaa teknologiaa. Marraskuu 15 2007 abc.net.au/news

  Ilmastonmuutoksen monimuotoisuus vaikeuttaa tarkkoja ennustuksia

  Washington, Lokakuu. 25 (Xinhua) Torstaina julkaistiin uusi tutkimus U.S. tieteen aikakauslehdessä, joka osoittaa etteivät ilmastotutkijat kykene määrittelemään arvioita ilmastonmutoksen tulevia vaikutuksia. Washingtonin yliopiston tiedemiesten mukaan on epävarmaa kuinka paljon llmasto tulee lämpenemään. Siksi tulisi rohkaista poliittisia päättäjiä tekemään ratkaisuja sensijaan että odotetaan parempia tutkimustuloksia.

  Tiedemiesten mukaan epävarmuus ilmastonmuutoksen kehittymisessä on todella korkea, koska ilmastomme mekanismi itsessään on herkkä ja riippuu monista tekijöistä, kuten kasvihuonekaasuista sekä atmosfääristen hiukkasten korkeammasta tiivistymisestä, jotka heijastavat auringonvaloa takaisin avaruuteen. Tiedemiehet huomasivat että odotettua enemmän olosuhteet tulevat aiheuttamaan ilmaston lämpenemistä, mutta suurempi epävarmuus on olemassa siitä että kuinka paljon ilmastomme tulee lämpenemään. Tiedemiehet keksivät ja testasivat teoriaa, jonka uskotaan auttavan ilmastotutkijoita ymmärtämään todennäköisiä erilaisia tekijöitä, jotka vaikuttavat ilmastomme muuttumista. Lokakuu 26, 2007 news.xinhuanet.com

  Lajien sukupuutto

  Ilmastonmuutoksen aiheuttama nouseva lämpötila tuhoaisi jopa yli puolet maapallon eläinlajeista.Tutkijat ovat päätyneet tutkimuksissaan edellä olevaan lausuntoon. Ilmastonmuutoksen (kasvihuonepäästöjen) arvioidaan nostavan maapallon lämpötilaa 1,8 C asteesta aina 4 C asteeseen saakka vuosisadan loppuun mennessä. Maapallon kohonnut lämpötila tulee hävittämään sukupuuttoon monia eläinlajeja. Lokakuu 25, 2007 planetark.org

  MetOffice Hadley Keskuksen (Englanti) tiedemiehet ovat vahvistaneet sen mitä moni on epäillyt. Jatkuva viivyttely kasvihuonepäästöjen vähentämiseksi tulee olemaan vaarallista, sillä sen takia ilmaston lämpötilan arvioidaan nousevan parilla asteella yli arvioiden.

  Globaalisen lämpenemisen odotetaan johtavan ”ydinsodan” kaltaiseen tilaan. Maailma on vuosikymmeniä jäljessä niistä toimenpiteistä jotka olisivat johtaneet päästöjen vähentämiseen. Silti on yhä maailmassa johtajia, jotka vielä jossittelevat. Saksa tiedottaa, että vie aikaa saavuttaa Kioton sopimuksen tavoitteet. Australian pääministeri haluaa mieluummin ”pyrkiä päämäärään” kuin sitoutua vähentämään päästöjä. Kansainvälinen politiikka ontuu eteenpäin sillä aikaa kun globaali lämpeneminen tiukentaa otettaan maasta, ekologiasta, eläimistöstä ja ihmiskunnasta. Päästöjen vähentämiseen on kiiruhdettava jos aiomme saada säilytetyksi kelvolliset elinolosuhteet maapallolla. Syyskuu 10 2007 http://www.climateark.org


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: