Veikko Pyykkönen, SM:n virkamies

Hangossa järjestettiin kaksi viikkoa sitten infotilaisuus, joka koski mahdollisesti Hankoon suunniteltavaa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta.

Keskuksen perustamista olivat ajamassa maahanmuuttokoordinaattori Börje Mattsson, Veikko Pyykkönen sisäasiainministeriön maahanmuutto-osastolta, Arja Tiilikainen TE-keskuksesta sekä Vesa Kukkamaa Suomen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piiristä.

Infotilaisuus oli kiihkeä ja hankolaisten vastustus keskuksen perustamiseksi tuli selväksi. Hangon kaupunginhallitus äänesti asiasta ja tuloksena oli kielteinen suhtautuminen asiaan.

Jotain siitä infernaalisesta halusta muuttaa Suomi Afrikaksi kertoo se, että maahanmuuttokoordinaattori Mattsson yhdessä SPR:n kanssa jatkaa edelleen suunnitelmia keskuksen perustamisesta Hankoon, vaikka sekä asukkaat että kaupungin hallinto sitä vastustavat.

Jos haluaa kurkistaa pimeyden ytimeen, kannattaa kuukkeloida tämä SPR:n Kukkamaa, osumista löytyy mielenkiintoista toimintaa maamme hyväksi.

Kokouksessa käytetyistä puheenvuoroista ehkä kuvaavin oli sisäministeriön Veikko Pyykkösen lausunto.

’Minun tehtäväni on uusien vastaanottokeskusten perustaminen.’

Kling. Mitä kelloja tuo lausunto kilauttikaan, muistaako kukaan? Missä tätä perustelua on virkamies käyttänyt aiemmin kansalaisten enemmistön tahtoa vastaan?

Mikä on se historiaan jäänyt mielleyhtymä tästä perustelusta: ’minä vain tottelen käskyjä’. Aivan oikein, sehän tuo vääjäämättä mieleen Natsi-Saksan pääpyövelin Adolf Eichmannin.

Hänen henkilönsä on muodostunut esimerkiksi virkamiehestä, joka suostuu sortokoneiston käyttöön ja ottaa vastaan käskyjä kyseenalaistamatta niitä. Kuuluisassa oikeudenkäynnissään Eichmann pysyi järkähtämättä väitteessään, että hän totteli vain käskyjä ja koetti täyttää velvollisuutensa.

veikko-pyykkonen

eichmann2

Advertisement
Published in: on 18 maaliskuun, 2009 at 7:19 pm  Comments (14)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/03/18/veikko-pyykkonen-sm-virkamies/trackback/

RSS feed for comments on this post.

14 kommenttiaJätä kommentti

 1. Ave,
  Kiitos pirusti jälleen hyvästä tiedottamisesta, ja hyviä uutisia! Siis jumasklonde, Hanko laittoi tälle sontahautomolle topin, asiaa!
  Mä rupean heti kattomaan Hangosta työpaikkaa, kuulostaa järki-ihmisten alueelta…

  Tämä on todella hieno torjunta-voitto, jos voin tätä kliseetä käyttää tässä kuten erään puolueen pj, siis käytän.

  Mutta hienoa kuitenkin, hyvä Hanko! Tästä se homma jatkuu ja leviää.
  -P-

 2. En vertaisi Pyykköstä Eichmanniin, koska natsivertailut ovat mielikuvatasolla aina niin voimakkaita, että itse asia hämärtyy.

  Veikko Pyykkönen on kieltämättä virkamiehen perikuva hyvässä ja pahassa. Hän tekee työnsä niin tehokkaasti kuin kykenee. Työn seurauksilla ei ole väliä. (Kannattaa katsoa hänen kaksi haastatteluaan tämänaamuisessa MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.)

  Samalla tavalla Kauppalehden keskustelupalstalla tiedottaja perusteli SPR:n toimintaa sisäministeriön toimeksiannolla ja solmitulla sopimuksella, sekä ilmoitti SPR:n sitoutuneen kaikkien heikoimpien eli turvapaikanhakijoiden auttamiseen.

  Heihinkään ”auttamisen” eli turvapaikkajärjestelmän paisuttamisen todelliset vaikutukset kuten kantaväestön sosiaalipalvelujen rapautuminen ja paheneva työttömyys eivät vaikuta mitenkään.

  Mattsson ei Hangon takaiskusta lannistunut, vaan järjestää jo uutta keskusta Raaseporiin.

 3. Roope: natsivertailu herättää kieltämättä tunteita.

  Ihan samalla tavalla tunteita herättää tämä hallituksen, SM:n, SPR:n virkamiesten ja muiden sidosryhmien toiminta Suomen tuhoamiseksi.

  Koska logiikka Eichmannilla ja Pyykkösellä on aivan sama ja tarkoitukseni on nimenomaan herättää ihmiset ajattelemaan, niin eikö vertailu ole silloin mitä sopivin etenkin kun näen hallituksen toiminnassa päivä päivältä yhä enemmän totalitarismin oireita?

  Hallitus palvelee kansaa eikä päinvastoin.

 4. Hieno mies ainakin Kuuklen mukaan tämä Vesa Kukkamaa. Tekee väsymättä työtä muuttaakseen Suomen siksi kuuluisaksi Paskastaniaksi eli Kakkamaaksi.

 5. Siis millaista arroganttia kansan väheksyntää! Suoranaista halveksuntaa! Natsivertaus on tällaisessa tapauksessa täysin oikeutettu.

 6. Hyvä kirjoitus, kuten aina.

  Mä olen leikitellyt ajatuksella, että perustaisin Pölvästien Puiston. Palkkaisin hyvän ammattipuutarhurin sitä puuhamaan, jotta paikasta tulisi oikein viihtyisä, suihkulähteineen kaikkineen. Tänne puistoon pystyttäisin patsaan jokaiselle suomalaiselle Pölvästille, pronssisella jalustalla, johon olisi lueteltuna teot ja ”parhaimmat” heitot. Kunniapaikka (tää on pirun vaikee) menisi joko OW kuusiselle tai Astriitille mutta kyllä se tilaa vaan vaatisi, jotta kaikki Anni Sinnemäet, haloskat ja muut sekopäät sinne mahtuisi. Oliskohan toi laillista, jos vaan olisi rahaa ja tilat? Saiskohan tohon Eu tukea?

 7. Perusta virtuaalinen. http://www.polvastienpuisto.fi.

  Tilasta ei olisi pulaa (ja sitähän tarvittaisiin aivan perkeleesti), ja aikaa, rahaa ja vaivaa tarvittaisiin palhon vähemmän.

 8. Olen DatSin kanssa aivan samaa mieltä. Oikeina patsaina tilaa pitäisi olla kymmeniä hehtaareita.

  Kyllä virtuaalinen vaihtoehto taitaa olla ainoa mahdollinen.

  Ja Samin heittämä pohdinta on kyllä paha. Siis Matti Vanhanen vai OW Kuusinen? En osaa nopeasti valita. (Matti siksi Astridin tilalle, koska hän Suomen toimitusjohtajana kantaa kuitenkin lopullisen vastuun.)

  Täytyisi organisoida nettiäänestys.

 9. Olen kyllä useimmista asioista samaa mieltä kanssasi, mutta ihan kaiken varalta kannattaisi poistaa tästä jutusta viimeinen kappale. Se on liian helppo ymmärtää väärin jos sattuu haluamaan. Tässä maassa ei kuitenkaan ole sananvapautta sellaisena kuin se perinteisesti ymmärretään.

 10. Kommentoija – :D. Mietin sitä itsekin. Se on toisaalta vain historiaa ja hyvin yleisesti tunnettua sellainta enkä vertaakaan tässä tekstissä mitään muuta kuin virkamiesten asennetta sortokoneiston käskyjen sokeina toteuttajina.

  Ihmettelen joskus, että miten joku virkamies, vaikkapa Veikko, voi elää työnsä kanssa. Siis sellainen virkamies, joka kykenee ajattelemaan. Tuollaisen työn luulisi olevan henkisesti todella hajottavaa.

 11. Eli Pölvästien Puisto- ajatus heräsi ihan vaan siitä ajatuksesta, että oikeasti miettikää, että kansaa, joka on luonut paperikoneet ja kännykät, pakkasesta paratiisin (mahtava liioittelu mutta ei suoranainen valhe) ”konsultoi” kansa, joka on saanut aikaan ”vaikka mitä”. En halua Hra. Octaviusta vankilaan, joten hillitsen itseni mutta luulen, että en ole ainoa, jonka verkkokalvolle on jäänyt kuva Ylen ”aivot pysyvästi narikassa”- iltojen järjen vastaisista söpötyksistä. Eikö nämä perkeleet tajua, että ei vaan voi käskeä kunnioittamaan jotain ”vaikka mitä”- kansaa. Armeijassa oli alkuun pakko totella hlöitä, joita ei tod kunnioittanut mutta siellä myös oppi nuor urho, että yhteiskunta tai auktoriteetti ylipäätään antaa valtaa ( joo, siis ihan sikana varusmiesjohtajalle mutta älkää nyt ymmärtäkö väärin, se oli hyvä alku tajunnan reaalikehitykselle miten maailma makaa ja toimii) nappien ja natsojen muodossa mutta kunnioituksen ansaitseminen (tämä on mielestäni hyvinkin tärkeä verbi ja vieras joillekin ryhmille) oli sit kyl omis käsis. Mä kihisen puhdasta raivoa, kun näitä vasten todistellaan, vähätellään meitä, jotka olemme kuuliaisesti meihin asetetut vaatimukset sekä odotukset ”isien polkuja” seuraten täyttäneet ja nyt maksamme ja pidämme yllä tämän silmille sylkemisen! Itutus piikit alkaa pahimmillaan lähentelemään vaarallisia statosfäärejä…Kiitos kun sain huutaa ja joku kuuntelee. Octaviuksen terapiasivut ovat todella tarpeen näinä omituisina aikoina!

 12. En tiedä oletko seurannut Urjalan kunnan tapahtumia, tuskinpa, mutta samansuuntaista meininkiä.

  Paikkakunnalle suunniteltiin pakolaiskeskusta, josta nousi lievästi sanottuna haloo. Nuivahkoja mielipidekirjoituksia paikalliselehdessä, etc. Vaikka tapahtuma toisikin pienelle pitäjälle jopa 15 uutta työpaikkaa.
  Kunnanhallitus suhtautui asiaan kielteisesti, mutta keskustelut jatkuivat edelleen SPR:n ja Kokonlinna Oy:n (joka omistaa Puolimatkan koulun, johon mahdollinen ryhmäkoti tulisi), ja viimeisimmässä paikallisnumerossa kunnanvaltuusto olikin sitten hyväksynyt asian.

  Ans kattoo miten Hangossa.

 13. Oko: se on niin sitä, kolllektiivinen hulluus on tämän maan vallannut.

  Nimet pitää laittaa laittaa muistiin niistä, jotka päätöksiä tekevät.

 14. olen samaa mieltä; viime yritys tuhota Suomi epäonnistui ja maanpetturit palkittiin kullalla, ei nikkelillä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: