Voimavara

Loppusyksyinen Helsingin keskusta oli tihkusateesta harmaa. Aamuhämärässä ihmiset tarpoivat töihin kiireisen oloisena kaduille muodostuneita lammikoita väistellen.

Annankadun ja Fredrikinkadun kulmakorttelin kolmannen kerroksen kokoushuone oli kirkkaasti valaistu, pöydällä levitti termoskannu tuoksuaan täynnä tuoretta kahvia ja lasisella tarjoiluastialla oli pino täytettyjä croissantteja. Viikoittainen myyntikokous oli alkamassa ja kokoushuoneessa istuvat neljä ihmistä räpläsivät tärkeän näköisenä kuka kannettavaansa ja kuka kommunikaattoriaan.

Kokouksen puheenjohtajana toimiva myyntijohtaja kiirehti huoneeseen, napsautti videomonitorin päälle ja aloitti:

 • No niin. Sori, että olen myöhässä, mutta kaatakaa samalla kahvia. Katsotaan ensi viime viikon myyntiluvut kaikkien tuotteiden osalta. Pudotusta viime vuoteen on ollut 15 pinnaa ja kuukauden tavoitteesta ollaan saman verran jäljessä. Kumulatiiviset luvut, joita tässä graafissa on, näyttävät tasaista laskua. Päätuoteryhmittäiset luvut näyttävät, että…

Puhe jatkui myyntimiehen tapaan jatkuvana virtana koskien tuote- ja asiakasryhmittäistä myyntiä ja hintojen kehitystä – normaali myyntikokous kaiken kaikkiaan – yksi tuhansien muiden unettavien ja samanlaisten palaverien joukossa.

Vanhassa kerrostalossa ilmanvaihto ei aina ole tehokkaimmillaan ja se luultavasti vahvisti kokoushuoneessa alkavaa ilmiötä. Huoneessa alkoi nimittäin haista. Lemu tuntui aina enemmän voimistuvan, kun myyntijohtaja liikkui huoneessa tehostaakseen esitystä ja sanomaansa. Huoneeseen syntyi sellainen kiusaantunut ja ihmettelevä hiljaisuus, joka on tuloksena, kun kukaan ei oikein osaa tehdä jollekin kiusalliselle asialle mitään. Haju, joka alkoi olla jo melkoisen kuvottavaa, sai myyntisihteerin viimein varovasti kysymään:

 • Mistähän ihmeestä tämä haju oikein tulee? Haistaako joku muukin sen?

Muut huoneessa olijat olivat jo tietoisia siitä, että löyhkän alkuperä oli myyntijohtaja, niin uskomattomalta kuin se kaikista tuntuikin. He katselivat tosiaan varovaisesti pälyillen tietämättä mitä tehdä. Huoneeseen laskeutuneen painostavan ja veitsellä leikattavissa olevan vaivautuneen tunnelman lopetti viimein myyntijohtaja.

 • Niin, haju taitaa tulla minusta. Olen alkanut paskantaa housuuni.

Kukaan ei puhunut mitään. Yksi myyntimiehistä hieroi ohimoitaan ja ajatteli, että tämän on pakko olla unta ja toivoi heräävänsä. Tai jos tämä ei ollutkaan unta, hän toivoi olevansa jossakin todella kaukana. Myyntisihteeri kysyi viimein ällistyneen varovaisella äänellä:

 • Olet ulostanut housuusi? Pitäisikö Sinun käydä pesulla ja vaihtaa vaatteet?
 • Ei, ei. Olet käsittänyt väärin, myyntijohtaja sanoi ja jatkoi. Paska housussa on voimavara. Se sisältää uudenlaisia arvoja ja meidän on ajateltava uudella tavalla.
 • Mutta eikö vaatteet likaannu…? Ja haju on…hirvittävä.
 • Niin – kyllähän siinä vaatteet vähän likaantuu. Vaimokin otti asumuseron ja vei lapset mennessään, kun ei voinut ymmärtää. Pesulakaan ei suostu enää vaatteitani ottamaan vastaan. Ja auton etupenkki tahtoo likaantua myös. Mutta hajuun kyllä tottuu, sillä asia on vain hyväksyttävä, että uloste housuissa on voimavara. Aluksi käveleminen tuntui tosi inhottavalta, mutta kyllä siihenkin sopeutuu, kun ymmärtää asian sisältämät muut arvot. Etenkin sellainen löysä uloste on aluksi ikävän tuntuinen. Kova pökäle housuissa sen sijaan voimavaraperäistää kummasti. Suosittelen teillekin housuihin paskomista. Kokeilkaa vain rohkeasti jo tänään. Tuollaiset asenteet ja piilomerkitykset, joita Sinäkin Netta aiemmin tuossa kysymyksessäsi asetit, johtuvat puhtaasti ennakkoluuloista.
Advertisement
Published in: on 25 lokakuun, 2009 at 3:06 pm  Comments (12)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2009/10/25/voimavara/trackback/

RSS feed for comments on this post.

12 kommenttiaJätä kommentti

 1. Sepä oli siinnä – kaikessa täydellisyydessään.. =D

 2. Hahahaa! Loistava! Harmi vaan että suurin osa Suomalaisista ei tajua tarinan ideaa, kansa saa BB tä,seiskaa ja hyvinvointivaltiota. No toivottavasti Suomen valtion tuleva konkurssi saa muutaman silmäparin avautumaan…

 3. Olet hyvä kirjoittaja, mutta tämän jutun clou ei oikein selvinnyt. Oliko asia liian henkilökohtainen ?

 4. Ave,
  Terveiset vaan kaikille paskahousuille!
  Nyt se on sitten todettu, sehän on voimavara, hienoa.

  Siis, paskat tässä on jo ollutkin housussa jo monella, ja muuta sontaa on paikat väärällään, BB, lautaläjät, NOVAKEPUT, mokuttaminen, mamut, somput, siihen samaan paskaläjään vaan ihan oikeata paskaa, hienoa! 🙂

 5. Kalkkis: kuukeloi Henna Virkkunen+voimavara.

  Eli kirjoituksen tarkoitus on nauraa idiooteille, jotka selittävät minkä tahansa haitallisen tai tuhoisan ilmiön olevan jotenkin positiivinen. Vaikka jokainen laakamatoa kehittyneempi ymmärtää henkilön ouhuvan täyttä paskaa.

 6. Vanha kunnon Keisarin uudet vaatteet -satu siinä esitettiin muodikkaammin ruskeassa, vai pitäisikö sanoa beigessä, kuosissa.

 7. Hammer: ymmärtävätköhän nämä idiootit, että valheesta jää aina kiinni?

  Ilmeisesti eivät? Sokea usko vallan pysyvyyteen lienee syynä?

  Elämme hulluja aikoja. Se pukkaa vielä konfliktin tähän maahan. Eivätkö he todellakaan ymmärrä miten vaarallisella tiellä he ovat?

 8. Virkkunen on vastannut kysymykseen. Kyllä se nyt on rikkaus ja voimavaraa.

  http://www.hennavirkkunen.fi/index.php?Itemid=26&option=com_bookjoomlas

  En enää muista milloin tämä tapahtui, onhan sitä voimavaraa täälläkin. Vaikka ei Helsingissä ollakaan.

  Kaksi afgaania olivat johonkin opettajan sitoneet, lehdessä luki että eivät olleet sopeutuneet.

 9. ”ymmärtävätköhän nämä idiootit, että valheesta jää aina kiinni?

  Ilmeisesti eivät? Sokea usko vallan pysyvyyteen lienee syynä?”

  You can lie to some of the people some of the time, but you cannot lie to all people all of the time.

 10. Taisi lentää se paska sieltä housuista isoon tuulettimeen:

  Siteerataan ensin Wikipediaa:
  Vuonna 2007 uusiutuva energia työllisti 350 000 työntekijää Euroopassa ja alan liikevaihto oli 40 miljardia euroa.[1] Uusiutuva energia lisää Euroopan työllisyyttä 2,5 miljoonaa työntekijällä vuoteen 2020 mennessä. Merkittäviä työllistäjiä ovat aurinkolämmitys (660 000 henkilöä), biopolttoaineet (614 000), biomassa (528 000), tuulivoima (318 000) ja aurinkokennot (254 000).[32]

  Vuonna 2004 uusiutuva energia työllisti Saksassa 157 000 ihmistä. Näistä 64 000 oli tuulivoimalalla. Saksan ympäristöministeriön työryhmän arvion mukaan alan työllisyys kaksinkertaistuu noin 330 000 henkilöön vuoteen 2030 mennessä. Optimistisen arvion mukaan alalla työskentelee 2030 jopa 415 010 henkilöä [Aika tarkka ennuste hehe!!!]. Alan yritykset uskovat kaksinkertaistavansa työntekijämääränsä jo vuosina 2004-2010.

  Ja sitten alan yrittäjää:
  Tuulivoimaloita valmistava Winwind sulkee 1 megawatin tuulivoimaloita valmistavan Iin tehtaan ja Limingan varaston. Tehtaan tuotanto siirretään Intiaan, kertoi toimitusjohtaja Ilkka Hakala. Tehtaan 24 työntekijää koskevat yt-neuvottelut aloitettiin tiistaina.

 11. Vai Winwindkin vie sitten tuotantonsa Intiaan. Itse asiassa tosi paska juttu.

  Olin muuten pitkään kahden vaiheilla tuossa, etten olisi lähtenyt mukaan tuulibisnekseen. Jäi lähtemättä muiden asioiden mennessä ohi.

  No – Suomessa tuolla uusiutuvalla tullee työllistymään aika moni käsipari. Eihän tänne saatana jää paljon muuta kuin muutama sata vastaanottokeskusta ja jonkin verran risujen ja käpyjen keräilyä.

 12. Ave,
  Pakko kommentoida, kun luin tämän hennavirkkusen paskajutun, teki mieli lyödä tämä saatanan toosa paskaksi. Onko se täti oikeesti noin ääliö? Mamutus on siis hennavirkkusen mielestä voimavara, voi saatana….

  Tällaisia saatanan paskoja meillä on täällä säätämässä asioita, ei ihme että kaikki menee kuten naisten pyörän satula.

  Tässä on pojat selliaset ajat edessä, ettö nyt pitää harjoitella tiettyjä asioita, ja tehdä tiettyjä hankintoja. Parempi nyt varautua täydelliseen anarkiaan ja totalitarismiin sekä kaiken tämän paskan pyhittävään ilmastofasismiin.
  Parabellum


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: