Huijarin kolme tuntomerkkiä

Historia tuntee paljon menestyneitä ja upeita huijareita. Mutta mitkä ovatkaan menestyvän huijarin tunnusmerkit?

Miten Hitler koneistoineen sai juutalaiset astumaan kaasukammioihin pelkkänä lammaslaumana? Miten Madoff sai huijattua rahastoihinsa monta USA:n julkkista? Miksi Wincapita onnistui? Miten ihmeessä Stalin sai lähimmille työtovereilleen uskoteltua, että heidän lastensa tai puolisonsa lähettäminen keskitysleirille olisi kansakunnan etu? Mikä näitä mielenterveydeltään nyrjähtäneitä sadisteja oikein yhdistää?

Hyvää ja onnistunutta huijausta yhdistää kolme asiaa.

 • Ensimmäisenä on hieno tarina. Juutalaisille kerrottiin heidän pääsevän ghetoistaan viljelemään maata ja kasvattamaan hedelmäpuita.
 • Toisena huijareiden tunnusmerkkinä voidaan pitää uskottavaa esiintyjää ja sitä, ettei kysymyksiin vastata. Yhä vieläkin Suomessa on ihmisiä, jotka uskovat Hannu Kailajärven höpinöihin valuuttaroboteista.
 • Kolmas onnistuneen huijauksen kulmakivi on kiire tai ajan puute. Elämää suuremmille idiooteille tämä menee aina läpi, koska jos et juuri Sinä tartu juuri tähän tilaisuuteen juuri nyt, se voi mennä ohitse.

Menen sitten viimeinkin asiaan ja esitän pari kysymystä.

 • Miksiköhän kaikissa Kataisen junailemissa suomalaisten veronmaksajien rahojen kaatamisen Välimereen liittyvissä polittisessa päätöksenteossa on ollut aina niin kauhea kiire? Juuri nytkin Suomen itsenäisyyden lopettavaa EVM-päätöstä junaillaan Suomen eduskunnan loma-aikana. Kun on niin kiirus pelastamaan euroa jo viidettätoista kertaa.
 • Miksi Viherkokoomus haluaa perustaa Guggenheimin Helsinkiin kauhealla kiireellä eikä kysymyksiin vastata?
 • Miksi Viherkokoomuksella kaikissa ajamissaan asioissa on aina hieno tarina johon ei saada vastauksia, mutta rahojen syytämisellä tunkiolle on sitten aivan saatanallinen kiire?

Olisiko se vuoteenkastelu lapsena sittenkin se kaiken selittävä tekijä?

Advertisement
Published in: on 22 tammikuun, 2012 at 12:52 am  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2012/01/22/huijarin-kolme-tuntomerkkia/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommenttiaJätä kommentti

 1. Totta kirjoitat veliseni, on hyvinkin merkille pantavaa juuri se kiire..?
  ja miten se aina sattuukin lomien kohdille tai muuten erittäin hankaleeseen aikaan, niin että kokonaisvaltainen bemokraattinen asioiden käsittely sekä keskustelu vesittyy, tapahtuu niin sanottuja muoto virheitä.., kuten esim. Jyrkin ja Jutan junaileman Suomen kokonaisvastuiden osalta edellisessä tukipaketissa, korot nimittäin jäi ”epähuomiossa” laskematta loppusummaan sillä jos millä on oleellinen merkitys asiaan sekä siitä päättäville, näin kustaan silmää ja harkitun suunnitellusti!
  Tämä on sitä avointa bemokraattista maanpettureiden peräänkuuluttamaa vastuunkanto politiikkaa, mutta vetävien käteen tulee lopulta pää ja siinä on hirttosilmukka.
  Kansaa on helppoa manipuloida esim. tehdään tietoinen ongelma ja sen tiimoilta säädetään lakeja sääntöjä rajoituksia ynm. joilla muka pyritää ns.ongelmaa ratkaisemaan, taustalla on kuitenkin muut poliittiset tarkoitusperät, hyvä esimerrki on uusi aselaki.

 2. ok.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: