Kreikassa eläke on keskimäärin lähes kolminkertainen verrattuna Suomeen

Meneillään oleva maailman taloushistorian toiseksi suurin huijaus, jossa kaikkein tyhmimpien euroalueen veronmaksajien rahat sosialisoidaan keskieurooppalaisille pankeille, vaatii onnistuakseen valtavan massiivisen valheeseen perustuvan propagandan.

Kuvaava esimerkki on Pravdan julkaisema laaja sosiaalipornon ja uskomattomien valheiden täyttämä artikkeli 14.2.2012. Artikkelin on kirjoittanut Virve Kähkönen -niminen älyn jättiläinen. Artikkelissa 59-vuotias erittäin hyväkuntoisen näköinen Salis Vourulitzis kyynelehtii eläkkeensä romahtamista. Se kun on Pravdan mielestä perimmältään suomalaisten itsekkyyden syytä ja syyttävä sormi osoittaa suomalaista lukijaa.

Kerrataan kuitenkin muutama fakta ja vilkaistaan lukujen taakse.

 • Salis on jäänyt eläkkeelle 51-vuotiaana vuonna 2004 ihan tavallisista duunarin töistä.
 • Kreikan valtion ”leikkausten” vuoksi hänen eläkkeensä romahtaa (eli se on ollut aiemmin paljon suurempi!) 1700 euroon kuukaudessa.
 • Suomessa keskimääräinen eläkkeelle jäämisikä on 60,5 vuotta.
 • Suomessa keskimääräinen kokonaiseläke on 1370 euroa kuukaudessa (Ei pidä sotkea keskimääräiseen työeläkkeeseen, joka on pienempi). Tätä voidaan pitää täysin vertailukelpoisena Saliksen duunarieläkkeeseen.
 • Suomalaisen miehen keski-ikä on 77 vuotta eli Salis syljeskelee oliivinkiviä ja raapii muniaan eläkkeellä kaksi kertaa kauemmin kuin suomalainen verrokki.
 • Eläkettä Salis tienaa siis keskiarvoilla laskettuna 530 tuhatta euroa ja suomalainen verrokki 270 tuhatta.
 • Oleellinen asia on huomata myös Kreikan ja Suomen välinen hintaero, joka lienee keskimäärin luokkaa 30 %.
 • Jokainen normaali ihminen tarvitsee auton, joten asia on helppo testata. Kreikassa alemman keskiluokan pikkukotteron (Ford Mondeo Ambienten halvin versio) saa omakseen 19500 eurolla, kun sama kärry maksaa Suomessa 27000 euroa. Hintaeroa kertyy siis arvioitu 30 %.
 • Ihmisen pitää yleensä myös asua jossain. Ateenassa tarjolla olisi kohtuuhintaa esim. tällainen namupala. Vastaavasti Helsingissä samalla hinnalla saisi vastaavalla sijainnilla korkeintaan tämäntasoisen rotankolon. Hintaero on nopeasti vilkaistuna noin 50 %.

Mitä faktat siis kertoivat? Valheista riisuttu todellisuus kertoo, että keskimääräinen eläke on varovaisestikin laskettuna Kreikassa noin 2,7-kertainen Suomeen verrattuna.

Repikää siitä.

Advertisement
Published in: on 14 helmikuun, 2012 at 12:55 pm  Comments (12)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2012/02/14/kreikassa-elake-on-keskimaarin-lahes-kolminkertainen-verrattuna-suomeen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

12 kommenttiaJätä kommentti

 1. Kyseinen artikkeli löytyy ilmeisesti vain EU-Pravdan printtiversiosta?

  Paljonkohan 51-vuotiaana eläkkeelle jäävän suomalaisduunarin eläke olisi? Tuskin missään tapauksessa päästäiiin yli tonniin. Ja tämän jampan eläke *romahtaa* 1700 euroon kuukaudessa. Ja kun otetaan huomioon, että Suomessa ruoka ja asuminen ovat lähes maailman kalleimpia, niin …

  Nähtävästi niin matalaa rimaa ei olekaan, ettei Pravda sitä pystyisi alittamaan.

 2. Viiskymppinen suomalaisduunari ei pääse mitenkään eläkkeelle kuin työkyvyttömyyseläkkeen kautta. (Tästä ei Vourulitzisin tapauksessa ollut kyse, vaan aivan normaalista eläkeiästä.)

  Työkyvyttömyyseläkkeelle on valtaväestöön kuuluvan suomalaisen erittäin vaikea päästä (kaikki tietävät poikkeukset eli romanit, muut ihonvärin perusteella luokiteltavat vähemmistöt ja narkit). Minimissään se on 2-4 vuoden rundi lääkäreillä jne. valtavine paperisotineen. Keskimäärin tk-eläke on jonkin verran pienempi kuin normaali työeläke.

  Tk-eläkkeiden määrä on ollut kasvussa johtuen noiden vähemmistöjen kasvusta ja etenkin narkkien lisääntymisestä. Narkkien keski-ikä on jotain vähän päälle 30 vuoden, joten taloudellinen rasitus veronmaksajille jää tätä kautta pienemmäksi.

  Joku ystävällisesti kopioi artikkelin tuonne:

  http://hommaforum.org/index.php/topic,25882.msg930493/topicseen.html#msg930493

 3. Hienoa, että ”faktoilla” on tässäkin postauksessa lähde?

 4. Saunan takana olisi tilaa..

 5. no höpö höpö ja huomenna lisää, ellei kyse ole poliitikkojen eläkkeistä tai muun korkeamman intressin niin on jo kyllä melkoista soopaa..

 6. Suomihan on tiedostetusti sekä todistetusti EU.n kallein maa asua sekä kuluttaa!
  Ja lisää erot kasvavat muihin EU.talouksiiin helmikuuussa, kun järjen jättiläiset Jyrki & Jutta panee ”viisaat” pääsä yhteen jälleen, lisää veron ynm.kiristyksiä luvassa, silloin Jykä on selvinnut Brasilia samba karnevaaleista..minne hän on mennyt etsimään Suomesta kadonnutta vientiteollisuutta.
  Ajetaanhan me EU.alueen vanhimmalla autokannallakin, ns.karvalakki mallin kotteroilla, Suomihan on malli maa, meillä korruptiokin on ulkoistettu, Suomessahan sitä ei juurikaan tavata.

 7. Jos mua muutaman vuoden päästä odottais samanlainen ”ahdinko” kuin tätä Kreikan heppua, niin kyllä olis meikäläisellä naama hymyn tirrissä.

 8. daa

 9. ”Hienoa, että “faktoilla” on tässäkin postauksessa lähde?”

  Mitä lähteitä kaipailit?

  Jos viittaat keskimääräisiin eläkkeisiin tai keski-ikään, niin uskoisin kunkin ne löytävän alle kolmessa sekunnissa.

 10. Vihakirjoituksia Saksasta: An example of the follies that take place in the eurozone is that after 10 years with the euro, Greek wages are up 80%, while German wages have hardly risen at all — without a corresponding explosive growth in Greek productivity.

 11. Sairaseläkkeelle pääsy vaati melkein 3:n vuoden kuntoutustuella olon ja tietysti ensi vuoden sairasloman.Sain eläkkeen ensimmäisellä yrittämällä tosin tautiarsenaali on mittava , lääkkeitä on yli 20 tablettia päivässa.

 12. kertsu59: Sinulla ei valitettavasti taida olla suojaväriä.

  Ilman vähemmistöstatusta sairas(=tk-)eläkkeelle pääsy Suomessa on melkein mahdotonta.

  Mutta ajattele positiivisesti. Olemalla oikean värinen ja oikeasta Afrikan kulmasta kotoisin, pääset eläkkeelle jo parikymppisenä!

  Se on hienoa. Suorastaan upeaa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: